4 tapaa, jotka tekevät elämästä terveempää

Pienet arkiset muutokset voivat edistää merkittävästi terveyttäsi.

Jos elämäntaparemontille olisi tarvetta, mutta se tuntuu ajatuksena ylitsepääsemättömän työläältä toteuttaa yhdellä rykäisyllä, kokeile ujuttaa arkeen uusia terveellisempiä tapoja yksi kerrallaan. Kun vakiinnutat tavan vähitellen, niistä tulee uusi elämäntapa melkein huomaamatta.

1. Lisää kasviksia

Kasviksista saat runsain mitoin elimistölle tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja kuitua. Eron huomaa taatusti olossaan ennen pitkää. Kasviksissa on myös vain vähän energiaa, joten niiden lisääminen ruokavalioon epäterveellisempien ruokien kustannuksella voi näkyä pian myös vaa'alla.
Uusi tapa: Syö kasviksia joka aterialla, myös aamupalalla.

2. Säännöllistä reippailua

Liikunnan lisääminen on parhaimpia tapoja edistää omaa terveyttään. Se auttaa ehkäisemään monia elintapasairauksia, parantamaan mielialaa ja antamaan lisää energiaa. Liikunta kuluttaa myös ylimääräistä energiaa ja auttaa pitämään painon hallinnassa.
Uusi tapa: Liiku vähintään 30 minuuttia päivittäin ja treenaa hengästyksiin asti vähintään kahdesti viikossa.

3. Runsaasti vettä

Vesi virkistää niin kasvin kuin ihmisen. Päänsärky, vetämätön olo ja ruuansulatusvaivat voivat johtua yksinkertaisesta liian vähäisestä nesteen saannista. Joskus myös nälän tunne voi oikeasti olla janoa.
Uusi tapa: Juo mieluusti 2 litraa vettä päivittäin. Myös ihosi kiittää sisäisestä kosteutuksesta.

4. Kunnon yöunet

Hyvät yöunet pitävät paitsi virkeänä päivällä, auttavat myös ehkäisemään ylipainoa ja stressiä sekä tukemaan vastustuskykyä.
Uusi tapa: Mene sänkyyn riittävän aikaisin, että saat nukuttua vähintään 7 tuntia yössä. Käy unille ja nouse sängystä suunnilleen samaan aikaan myös viikonloppuisin.