7 vinkkiä hyvään aamuun

Ammenna aamuista virtaa ja hyvää mieltä uuteen päivään.

Nainen katselee auringonnousua selin kameraan

AAMU Varhainen lintu palkitaan – auringonnousu on luonnon lempeä tapa herättää uuteen päivään.

© iStock

Lempeästi ja hyvällä mielellä alkanut aamu antaa iloa ja virtaa, joka kantaa koko päivän. Aamusta voi ammentaa energiaa monella tavalla. Näillä vinkeillä saat parhaan mahdollisen alun päivälle.

Hyvä aamu – näin se onnistuu

Aurinko herättää

Luonnolla on oma lempeä herätyskellonsa – aurinko. Kokeile herätä auringon kanssa aina kun mahdollista ja anna sen säteiden herättää uuteen päivään.

Nouse nauttimaan auringonnoususta aina kun voit, vuodenajasta riippumatta – se on aina vaivan arvoista.

Keskity hyvään

Unohda vielä hetkeksi päivän tehtävät ja keskity tietoisesti johonkin mukavaan asiaan uudessa päivässä. Aamun hyvä mieli kantaa pitkälle.

Vielä vähän unta

Kiireisinä aikoina suurin nautinto voi olla nukkuminen. Kokeile jonakin päivänä nukkua niin pitkään, että heräät luonnollisesti. Ota tarvittaessa avuksi korvatulpat ja unimaski.

Valon voimaa

Pimeys ja hiljaisuus auttavat nukahtamaan, joten heräämiseen tarvitaan vastalääkettä: avaa verhot ja anna valon tulvia sisään. Luonnollista valoa hehkuva herätysvalo on hyvä vaihtoehto.

Älypuhelin voi odottaa

Sinulla on koko päivä aikaa selata uutisia ja sosiaalisen median julkaisuja, joten rauhoita päivän ensimmäinen tunti muulta maailmalta ja nauti sen sijaan hitaasta aamusta.

Keholle liikettä

Karista uni koko kehosta liikkumalla. Näin lihakset ja nivelet heräävät, ja mielikin virkistyy. Kokeile tehdä vaikkapa venyttelyharjoitteita tai pieni kävely- tai juoksulenkki.

Kahvihetki

Kahvin sisältämä kofeiini herättää ja virkistää. Jos voit nauttia päivän ensi kupposen omassa rauhassasi, aina parempi. Jos stressi painaa mieltä, vaihda kofeiinittomaan aamujuomaan.

  • Artikkeli on julkaistu KUNTO PLUS -lehdessä 5/2022 *