Välipalapatukka

50 minuuttia
142 kcal

Iltapäivän tunteina nälkä pääsee usein yllättämään, ja silloin pieni välipala voi palauttaa keskittymiskyvyn ja pelastaa energiatason romahdukselta.

Välipalapatukka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 patukkaa

  • 11 g saksanpähkinöitä
  • 15 g kivettömiä luumuja
  • 9¼ g tattarihiutaleita
  • 6 g kookoshiutaleita
  • ¼ luomusitruuna
  • ¼ luomuappelsiinia
  • ¼ tl ohranorasjauhetta
  • 4½ g kuivattuja mustikoita

Sidosaine

  • ¼ dl siirappia
  • ¼ dl maapähkinävoita (karkeaa crunchy-tyyppistä)
  • ¼ vaniljatanko
  • ¼ rkl appelsiinimehua

Valmistus

  • Rouhi pähkinät ja pilko luumut. Raasta sitruunasta ja appelsiineista kuori. Sekoita kaikki ainekset.

  • Kuumenna siirappia, maapähkinävoita ja mehua yhdessä vaniljatangon kanssa. Poista tanko, kaada neste massaan ja sekoita hyvin.

  • Vuoraa 34 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa uunin alaosassa 20 minuuttia. Leikkaa 26 patukaksi ja käännä ne. Jatka paistamista 150 asteessa vielä 15 minuuttia.

Täältä löydät reseptit terveellisiin välipaloihin, joilla taltutat pikkunälän.


Käyttö

Tehokkaimmillaan välipala on silloin, kun se syödään ennen kuin verensokeri on laskenut liian alas eli 20–30 minuuttia ennen kuin makeannälkä tyypillisesti iskee.

Vaikutus

Patukka pitää hyvin nälkää loitolla ja vapauttaa ravintoaineita ja energiaa tasaisesti. Se on tasapainoinen välipala, joka sisältää juuri sopivasti vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua, proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvaa.

Säilyvyys

Patukat säilyvät kolmisen viikkoa jääkaapissa. Jos epäilet, ettet ennätä pistellä niitä kolmessa viikossa poskeesi, voit mainiosti pakastaa osan.