Juoksijan välipala
Helposti sulava välipalapatukka sopii erityisesti juoksijan tarpeisiin.
Helposti sulava välipalapatukka sopii erityisesti juoksijan tarpeisiin.
Rouhi pähkinät ja hienonna viikunat ja aprikoosit. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Kuumenna hunaja ja maapähkinävoi, lisää joukkoon kiehuva vesi ja kuumenna seos kiehuvaksi. Vatkaa hetki.
Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa 34 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan. Paista seosta 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Leikkaa 30 patukaksi ja käännä ne. Jatka paistamista 150 asteessa 20 minuuttia.
15–30 minuuttia ennen lenkille lähtemistä nautittuna patukka antaa sopivasti energiaa. Patukan voi ottaa
myös mukaan ja nauttia lenkin aikana. Se ei tunnu painolta mahassa, vaan sulaa helposti ja nopeasti.