Juoksijan välipala

1 tuntia
131 kcal

Helposti sulava välipalapatukka sopii erityisesti juoksijan tarpeisiin.

Juoksijan välipala

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 patukkaa

  • pekaanipähkinää
  • g kuivattuja viikunoita
  • g kuivattuja aprikooseja
  • g spelttihiutaleita
  • g kookoshiutaleita
  • g kurpitsansiemeniä
  • g (pieniä) kaurahiutaleita
  • tl ruusunmarjajauhetta
  • tl raastettua inkiväärinjuurta
  • g kuivattuja karpaloita
  • rkl vaaleita seesaminsiemeniä

Neste

  • dl kiinteää hunajaa
  • dl maapähkinävoita (sileää, creamy-tyyppistä)
  • dl kiehuvaa vettä

Valmistus

Rouhi pähkinät ja hienonna viikunat ja aprikoosit. Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Kuumenna hunaja ja maapähkinävoi, lisää joukkoon kiehuva vesi ja kuumenna seos kiehuvaksi. Vatkaa hetki.

Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa 34 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan. Paista seosta 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Leikkaa 30 patukaksi ja käännä ne. Jatka paistamista 150 asteessa 20 minuuttia.

Käyttö

15–30 minuuttia ennen lenkille lähtemistä nautittuna patukka antaa sopivasti energiaa. Patukan voi ottaa

myös mukaan ja nauttia lenkin aikana. Se ei tunnu painolta mahassa, vaan sulaa helposti ja nopeasti.