Palautumispatukka
15 patukkaa
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Valmistusaika: 40 minuuttia
Aika yhteensä: 1 tunti
100 g cashewpähkinöitä
200 g kuivattuja taateleita
160 g (suuria) kaurahiutaleita
40 g kookoshiutaleita
3 rkl Amino complex -valmistetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 munanvalkuaista
4 rkl kuorittuja auringonkukan
siemeniä
100 g rusinoita
Hunajaseos
1 dl juoksevaa hunajaa
1 dl maapähkinävoita
0,5 dl kiehuvaa vettä
Valmistus
Rouhi pähkinät ja hienonna taatelit. Sekoita patukoiden ainekset (hunajaseosta lukuunottamatta) keskenään.
Kuumenna hunaja ja maapähkinävoi kasarissa, lisää joukkoon kiehuva vesi ja kiehauta. Vatkaa hetki ja nosta sivuun liedeltä. Kaada hunajaseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa 34 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan. Tasoita levy toisen leivinpaperiarkin avulla. Paista 200- asteisessa uunissa uunin alaosassa 20 minuuttia. Leikkaa 15 patukaksi (à 65–75 g), käännä ne ja jatka paistamista 150 asteessa vielä 20 minuuttia.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 298 kcal
Proteiinia: 9,8 g
Rasvaa: 12,8 g
Hiilihydraattia: 38,8 g
Kuitua: 4,6 g
Käyttö
Patukat on suunniteltu täyttämään elimistön tarpeet rankan lihastreenin tai kestävyysharjoittelun jälkeen. Patukat sisältävät elimistön palautumiseen tarvitsemia ravintoaineita. Nauti patukka puolen tunnin sisällä treenin päättymisestä.
Vaikutus
Proteiini auttaa elimistöä korjaamaan lihaksiin treenissä syntyviä vaurioita. Hiilihydraatti täyttää energiavarastot ja tehostaa proteiinien imeytymistä. Flavonoidit taas hillitsevät lihasten arkuutta aiheuttavaa tulehdusreaktiota.