Inkiväärillä maustettu tomaattinen parsakaalikeitto ja ruohosipulia

20 minuuttia
232 kcal

Nappaa iltapäivän välipalaksi herkullinen ja tulehdusta hillitsevä nopea keitto.

Kuva: Miklos Szabo

Inkiväärillä maustettu tomaattinen parsakaalikeitto ja ruohosipulia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 300 g parsakaalia
  • merisuolaa
  • 4 dl vettä tai kanalientä
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 6 luumu- tai kirsikkatomaattia
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • rouhittua mustapippuria
  • 6 rkl ohra-, ruis- tai spelttihelmiä
  • 2 kourallinen hienonnettua ruohosipulia

Näin valmistat inkiväärillä maustettua tomaattista parsakaalikeittoa

  • Pilko parsakaali pieniksi paloiksi ja keitä kypsäksi 10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä tai kanaliemessä.

  • Soseuta parsakaali, 2 dl keitinlientä, rypsiöljy, tomaatit ja inkivääri. Kiehauta ja mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Tarjoile ohrahelmien ja ruohosipulin kera.