Täysjyväpastaa, mätiä ja fenkolia

15 minuuttia
373 kcal

Oletko mädin ystävä? Tarjoa mäti vaihteeksi pastan kaverina. Maukas ateria valmistuu vartissa.

Täysjyväpastaa, mätiä ja fenkolia

TÄYDELLINEN KEVÄTPASTA – täysjyväpasta mädin ja fenkolin kera on helppo ja terveellinen ruoka.

© wichmann+bendtsen

Täysjyväpastaa, mätiä ja fenkolia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g täysjyväpastaa
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 fenkoli
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 4 rkl muikun, siian tai mateen mätiä
  • 1 pieni kourallinen yrttejä
  • sitruunalohko

Valmistus

  • Keitä pasta napakan kypsäksi, al dente.
  • Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
  • Paista suikaleet pehmeiksi ja kullankeltaisiksi öljyssä.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele pasta, mäti, fenkoli yrtit ja sitruuna tarjolle.

VINKKI Jos et löydä kaupasta fenkolia, voit korvata sen myös parsalla. Höyrytä parsanvarsia minuutin ajan, niin ne ovat valmiita syötäviksi.