Eksoottinen smoothiekulho ja trooppinen granola

5 minuuttia
403 kcal

Eksoottinen smoothiekulho antaa aurinkoista virtaa!

Smoothieta ja hedelmiä kulhossa

Eksoottinen smoothiekulho: ananasta, mansikoita ja mangoa

5 minuuttia
403 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 dl pakastettuja ananaspaloja
  • 2 dl pakastemansikoita
  • 2 kypsä banaani
  • n. 1 dl mantelijuomaa

Päälle

  • 50 g mangoa pieninä paloina
  • 4 suurta mansikkaa 4 osaan lohkottuna
  • 4 viipaletta verigreippiä
  • 1 passionhedelmää
  • 1 viikunaa halkaistuna
  • ½ luomusitruunan kuori raastettuna
  • 4 rkl trooppista granolaa, ohje alla
  • hiukan gojimarjoja

Smoothien valmistus

  • Sekoita ainekset tehosekoittimessa smoothieksi. Jätä lusikalla syötävä smoothie paksuksi.
  • Kaada smoothie kulhoon ja lisää marjat, hedelmät ja granola.

Trooppinen granola: ananasta ja kookosta

35 minuuttia
342 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 Hillopurkillinen, noin 500 ml

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl rouhittuja manteleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 150 g hyvin kypsää ananasta
  • (pari tippaa steviaa)
  • ⅓ tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 1 rkl hampunsiemeniä
  • 1 dl kookoslastuja

Granolan valmistus

  • Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe ja auringonkukansiemenet kulhossa.
  • Sulata kookosöljy, lisää ananaspalat, stevia ja vaniljajauhe ja sekoita kuivien ainesten joukkoon.
  • Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Sekoittele 5 minuutin välein. Granola on valmista, kun se on kullanruskeaa.
  • Anna granolan jäähtyä ja säilytä viileässä tiiviissä lasipurkissa. Granola säilyy noin viikon.