Eksoottinen aamusmoothie ja trooppinen granola

5 minuuttia

Herkullinen aamusmoothie antaa aurinkoista virtaa päivään!

Smoothieta ja hedelmiä kulhossa

Eksoottinen aamusmoothie: ananasta, mansikoita ja mangoa

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 dl pakastettuja ananaspaloja
  • 2 dl pakastemansikoita
  • 2 kypsä banaani
  • n. 1 dl mantelijuomaa

Päälle

  • 50 g mangoa pieninä paloina
  • 4 suurta mansikkaa 4 osaan lohkottuna
  • 4 viipaletta verigreippiä
  • 1 passionhedelmää
  • 1 viikunaa halkaistuna
  • ½ luomusitruunan kuori raastettuna
  • 4 rkl trooppista granolaa, ohje alla
  • hiukan gojimarjoja

Smoothien valmistus

  • Sekoita aineksia tehosekoittimessa kunnes koostumus on halutunlainen. Seos saa olla hiukan tavallista smoothieta paksumpaa.

  • Kaada smoothie kulhoon ja lisää päällykset.


Trooppinen granola: ananasta ja kookosta

35 minuuttia
342 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 Hillopurkillinen, noin 500 ml

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl rouhittuja manteleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 150 g hyvin kypsää ananasta
  • (pari tippaa steviaa)
  • ⅓ tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 1 rkl hampunsiemeniä
  • 1 dl kookoslastuja

Granolan valmistus

  • Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  • Sekoita kaurahiutaleet, mantelit ja auringonkukansiemenet kulhossa, ja nosta kulho sivuun.

  • Sekoita ananas, stevia, kookosöljy ja vaniljajauhe, ja kaada seos kulhoon kuivien aineiden päälle. Sekoita kaikki yhteen.

  • Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja laita 180-asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi. Sekoittele 5 minuutin välein. Granola on valmista, kun se on kullanruskeaa.

  • Anna granolan jäähtyä ja säilytä viileässä tiiviissä lasipurkissa. Granola säilyy noin viikon.