Vihreä karri-kookoskeitto ja kalarullat

15 minuuttia
473 kcal

Terveellinen ja supermaukas thaikeitto lämmittää koleuden keskellä.

Vihreää thaikeittoa

Vihreä karri-kookoskeitto ja kalarullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • vaaleaa kalafileetä 4 rullaan
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 rkl vihreää karritahnaa
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • ½ parsakaalia
  • 2 kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1 kourallinen korianterinlehtiä
  • 2 limetinlehteä tai limetin kuorta suikaleina
  • 1 limetin mehu
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • 4 suikaletta punaista chiliä
  • seesaminsiemeniä

Karri-kookoskeiton ja kalarullien valmistus

  • Leikkaa tarvittaessa kalafileet pienemmiksi suikaleiksi neljää rullaa varten, ripottele kurkuma fileille ja rullaa ne.
  • Paista fileitä uunissa 180 asteessa 6 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kypsyä jälkilämmössä vielä 4 minuuttia.
  • Lisää karritahna, kookosmaito ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää parsakaali ja anna kiehua 6 minuuttia.
  • Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää pinaatinlehdet, korianteri ja limetinlehdet tai muutama limetinkuorisuikale. Sekoita tasai­seksi ja mausta maun mukaan limetti­mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Kaada keitto tarjoiluastioihin ja lisää kaksi kalarullaa kumpaankin annokseen, koristele limetin­lehdillä tai kuorisuikaleilla, chili­suikaleilla ja seesaminsiemenillä.