Vihreää thaikeittoa
© wichmann+bendtsen

Vihreä karri-kookoskeitto ja kalarullat

Terveellinen ja supermaukas thaikeitto lämmittää koleuden keskellä.

maanantai 13. marraskuuta 2017 teksti A. Sørensen

Vihreä karri-kookoskeitto ja kalarullat

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

vaaleaa kalafileetä 4 rullaan

1 rkl kurkumaa

1 rkl vihreää karritahnaa

1 tölkki kookosmaitoa

2 dl vettä

½ parsakaalia

2 kourallinen tuoretta pinaattia

1 kourallinen korianterinlehtiä

2 limetinlehteä tai limetin kuorta suikaleina

1 limetin mehu

suolaa

pippuria myllystä

4 suikaletta punaista chiliä

seesaminsiemeniä

Karri-kookoskeiton ja kalarullien valmistus

  • Leikkaa tarvittaessa kalafileet pienemmiksi suikaleiksi neljää rullaa varten, ripottele kurkuma fileille ja rullaa ne.

  • Paista fileitä uunissa 180 asteessa 6 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kypsyä jälkilämmössä vielä 4 minuuttia.
  • Lisää karritahna, kookosmaito ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää parsakaali ja anna kiehua 6 minuuttia.
  • Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää pinaatinlehdet, korianteri ja limetinlehdet tai muutama limetinkuorisuikale. Sekoita tasai­seksi ja mausta maun mukaan limetti­mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Kaada keitto tarjoiluastioihin ja lisää kaksi kalarullaa kumpaankin annokseen, koristele limetin­lehdillä tai kuorisuikaleilla, chili­suikaleilla ja seesaminsiemenillä.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 473 kcal

Proteiinia: 36,9 g

Rasvaa: 26,3 g

Hiilihydraattia: 25,8 g

Kuitua: 5,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee