Vietnamilaiset lihavartaat ja kaalisalaattia

20 minuuttia
552 kcal

Vietnamilaisessa keittiössä käytetään paljon raikkaita, terveellisiä ja mietoja, mutta maukkaita raaka-aineita. Kaalisalaatti on siitä hyvä esimerkki. Siinä on runsaasti vitamiineja ja kuitua, mutta vain vähän kaloreita, ja lihavartaat täydentävät ateriaa proteiinilla.

Lihavartaita ja salaattia

VIETNAMILAISTA Kalakastike haisee epämiellyttävältä, mutta muuttuu ihanaksi mauksi ruuassa.

© Betina Hastoft

Vietnamilaiset lihavartaat ja kaalisalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 300 g mureaa naudanlihaa (esim. ulkofilettä)
  • 2 tl chilitahnaa
  • ½ limetin kuori ja mehu
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 suippokaali
  • 3 musta- tai lehtikaalin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ dl limettimehua
  • ½ dl kalakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Korianteria tai minttua
  • 1 rkl pähkinöitä

Valmistus

  • Sekoita chilipasta, limetti, seesamiöljy, osterikastike ja fariinisokeri. Suikaloi liha marinadiin. Anna marinoitua mieluiten yön yli jääkaapissa.
  • Silppua suippokaali ja lehtikaalinlehdet. Suikaloi porkkana ja silppua chili ja punasipuli.
  • Sekoita valkosipulimurska, fariinisokeri, limettimehu, kalakastike ja oliiviöljy. Kääntele kasvikset marinadiin.
  • Liota puuvartaat kylmässä vedessä. Pujota lihasuikaleet vartaisiin ja grillaa tai paista kovalla lämmöllä 2 minuuttia molemmin puolin.
  • Jaa kaalisalaatti lautasille, lisää vartaat ja ripottele päälle korianteria, minttua ja pähkinärouhetta.

Valmistusaika ilman marinointia 20 minuuttia

VINKKI Vartaat voi tehdä myös broilerista tai jättiravuista.

VINKKI Vartaat voi kypsentää uunissa grillivastuksen alla. Jos kypsennysaika lipsahtaa liian pitkäksi, ohuet lihasuikaleet kuivuvat.

Kunto Plus 16/2023