Uunikuhaa ja kolmenlaisia herneitä

15 minuuttia
584 kcal

Terveellinen ja herkullinen päivällinen 15 minuutissa

Kalaa ja herneitä lautasella

Uunikuhaa ja kolmenlaisia herneitä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 palaa kuhafilettä, à 150 g
  • 200 g herneitä
  • 100 g pulleita herneenpalkoja
  • 100 g litteitä herneenpalkoja
  • 2 rkl rapsiöljyä + tilkka herneiden keitinveteen
  • merisuolaa
  • kourallinen minttua
  • 2 rkl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • pippuria myllystä

Lisäksi

  • 500 g varhaisperunoita

Valmistus

  • Kypsennä kuhapaloja uunivuoassa 200 asteessa 10–12 minuuttia.
  • Pane herneet, tilkka rypsiöljyä ja ripaus suolaa kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kiehauta ja kaada vesi pois.
  • Hienonna morttelissa tai jauha sauvasekoittimella minttu, rapsiöljy, agavesiirappi ja valkoviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja nosta lautasille. Annostele herneet viereen ja kaada kastike päälle. Tarjoa lisänä keitettyjä varhaisperunoita.

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.