Kalaa ja herneitä lautasella
© wichmann+bendtsen

Uunikuhaa ja kolmenlaisia herneitä

Terveellinen ja herkullinen päivällinen 15 minuutissa

keskiviikko 23. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Uunikuhaa ja kolmenlaisia herneitä

2 annosta

2 palaa kuhafilettä, à 150 g
200 g herneitä
100 g pulleita herneenpalkoja
100 g litteitä herneenpalkoja
2 rkl rapsiöljyä + tilkka herneiden keitinveteen
merisuolaa
kourallinen minttua
2 rkl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
pippuria myllystä


Lisäksi

500 g varhaisperunoita 

Kiireessä

Käytä pakasteherneitä, niin aikaa ei kulu herneiden silpimiseen. 

Valmistus

  • Kypsennä kuhapaloja uunivuoassa 200 asteessa 10–12 minuuttia.
  • Pane herneet, tilkka rypsiöljyä ja ripaus suolaa kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kiehauta ja kaada vesi pois.
  • Hienonna morttelissa tai jauha sauvasekoittimella minttu, rapsiöljy, agavesiirappi ja valkoviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja nosta lautasille. Annostele herneet viereen ja kaada kastike päälle. Tarjoa lisänä keitettyjä varhaisperunoita. 

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 584 kcal
Proteiinia 42,3 g
Rasvaa 14,8 g
Hiilihydraattia 76 g
Kuitua 12,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee