Uunikalaa, punajuuri-carpacciota ja papuja
Tekisikö tänään mieli kalaa päivälliseksi? Kokeile maukasta uunikalaa punajuurten ja valkoisten papujen kera. Värikäs ateria valmistuu puolessa tunnissa.
Tekisikö tänään mieli kalaa päivälliseksi? Kokeile maukasta uunikalaa punajuurten ja valkoisten papujen kera. Värikäs ateria valmistuu puolessa tunnissa.
Sekoita 2 rkl oliiviöljyä ja balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori punajuuri ja leikkaa (mandoliinilla) ohuenohuiksi viipaleiksi. Marinoi viipaleet balsamicoöljyssä.
Levitä kalafileet uunivuokaan leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Pese, kuivaa ja viipaloi sitruunat. Paista viipaleet nopeasti pannulla oliiviöljyssä. Levitä päälle akaasiahunaja.
Valuta pavut.
Annostele kala, punajuuricarpaccio, pavut ja sitruunaviipaleet lautasille. Revi päälle persiljaa. Tarjoa lisäksi täysjyväleipää.
VINKKI! Punajuuri värjää kädet
Vältät värjäytymät, kun käsittelet punajuuria kertakäyttöhansikkaat tai pakastepussit käsissä.