Uunikalaa, punajuuri-carpacciota ja papuja

30 minuuttia
656 kcal

Tekisikö tänään mieli kalaa päivälliseksi? Kokeile maukasta uunikalaa punajuurten ja valkoisten papujen kera. Värikäs ateria valmistuu puolessa tunnissa.

Kalaa, punajuurta ja valkoisia papuja lautasella.

Uunikalaa, punajuuri-carpacciota ja papuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g punajuurta
  • neitsytoliiviöljyä
  • 4 tl balsamicoa
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 400 g kuha-, siika- tai turskafileitä
  • 2 sitruunaa
  • 4 tl akaasiahunajaa
  • 100 g valkoisia tölkkipapuja
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa
  • 2 Viipale täysjyväleipää

Valmistus

  • Sekoita 2 rkl oliiviöljyä ja balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori punajuuri ja leikkaa (mandoliinilla) ohuen­ohuiksi viipaleiksi. Marinoi viipaleet balsamicoöljyssä.

  • Levitä kalafileet uunivuokaan leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

  • Pese, kuivaa ja viipaloi sitruunat. Paista viipaleet nopeasti pannulla oliiviöljyssä. Levitä päälle akaasiahunaja.

  • Valuta pavut.

  • Annostele kala, punajuuricarpaccio, pavut ja sitruunaviipaleet lautasille. Revi päälle persiljaa. Tarjoa lisäksi täysjyväleipää.

VINKKI! Punajuuri värjää kädet

Vältät värjäytymät, kun käsittelet punajuuria kertakäyttöhansikkaat tai pakastepussit käsissä.