Tuplaherne-kukkakaalisosekeitto
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 15 minuuttia
Aika yhteensä: 20 minuuttia
AINEKSET
1 kukkakaali
vettä tai kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl rapsiöljyä
merisuolaa
2 dl maitoa
100 g säilöttyjä kikherneitä
100 g herneitä
1 kourallinen vesikrassia
Lisäksi
2 viipale ruisleipää
Tuplaherne-kukkakaalikeiton valmistus
- Paloittele kukkakaali kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että kaali peittyy. Jos haluat keittoon voimakkaamman maun, käytä kasvislientä. Lisää öljyt ja 1 tl merisuolaa.
- Keitä kukkakaali kypsäksi. Ota keitinvesi talteen.
- Lisää maito ja keitinlientä tarpeen mukaan. Soseuta keitto. Lisää herneet, mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi.
- Jaa keitto lautasille, koristele annokset vesikrassilla ja tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.
Ravintosisältö/annos ilman ruisleipää
Energiaa: 351 kcal
Proteiinia: 18,1 g
Rasvaa: 16,4 g
Hiilihydraattia: 38,8 g
Kuitua: 11,2 g