Tuplaherne-kukkakaalisosekeitto

20 minuuttia
351 kcal

Haluatko vähentää lihan syöntiä? Tässä täydellinen kasvisresepti herkkusuille! Herneillä kruunattu kukkakaalikeitto hellii makuhermoja – ja valmistuu 20 minuutissa.

Keittoa kulhossa

Tuplaherne-kukkakaalisosekeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kukkakaali
  • vettä tai kasvislientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 2 dl maitoa
  • 100 g säilöttyjä kikherneitä
  • 100 g herneitä
  • 1 kourallista vesikrassia

Lisäksi

  • 2 Viipale ruisleipää

Tuplaherne-kukkakaalikeiton valmistus

  • Paloittele kukkakaali kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että kaali peittyy. Jos haluat keittoon voimakkaamman maun, käytä kasvislientä. Lisää öljyt ja 1 tl merisuolaa.

  • Keitä kukkakaali kypsäksi. Ota keitinvesi talteen.

  • Lisää maito ja keitinlientä tarpeen mukaan. Soseuta keitto. Lisää herneet, mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi.

  • Jaa keitto lautasille, koristele annokset vesikrassilla ja tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.