Keittoa kulhossa
© wichmann+bendtsen

Tuplaherne-kukkakaalisosekeitto

Haluatko vähentää lihan syöntiä? Tässä täydellinen kasvisresepti herkkusuille! Herneillä kruunattu kukkakaalikeitto hellii makuhermoja – ja valmistuu 20 minuutissa.

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti A. Larsen

Tuplaherne-kukkakaalisosekeitto

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

1 kukkakaali

vettä tai kasvislientä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl rapsiöljyä

merisuolaa

2 dl maitoa

100 g säilöttyjä kikherneitä

100 g herneitä

1 kourallinen vesikrassia

Lisäksi

2 viipale ruisleipää

Tuplaherne-kukkakaalikeiton valmistus

  • Paloittele kukkakaali kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että kaali peittyy. Jos haluat keittoon voimakkaamman maun, käytä kasvislientä. Lisää öljyt ja 1 tl merisuolaa.
  • Keitä kukkakaali kypsäksi. Ota keitinvesi talteen.
  • Lisää maito ja keitinlientä tarpeen mukaan. Soseuta keitto. Lisää herneet, mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Jaa keitto lautasille, koristele annokset vesikrassilla ja tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

Ravintosisältö/annos ilman ruisleipää

Energiaa: 351 kcal

Proteiinia: 18,1 g

Rasvaa: 16,4 g

Hiilihydraattia: 38,8 g

Kuitua: 11,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee