Keittoa kulhossa
© wichmann+bendtsen

Tuplaherne-kukkakaalisosekeitto

Haluatko vähentää lihan syöntiä? Tässä täydellinen kasvisresepti herkkusuille! Herneillä kruunattu kukkakaalikeitto hellii makuhermoja – ja valmistuu 20 minuutissa.

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Tuplaherne-kukkakaalisosekeitto

2 annosta

1 kukkakaali
vettä tai kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl rapsiöljyä
merisuolaa
2 dl maitoa
100 g säilöttyjä kikherneitä
100 g herneitä
kourallinen vesikrassia

Lisäksi

2 viipaletta ruisleipää

Tuplaherne-kukkakaalikeiton valmistus

  • Paloittele kukkakaali kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että kaali peittyy. Jos haluat keittoon voimakkaamman maun, käytä kasvislientä. Lisää öljyt ja 1 tl merisuolaa.
  • Keitä kukkakaali kypsäksi. Ota keitinvesi talteen.
  • Lisää maito ja keitinlientä tarpeen mukaan. Soseuta keitto. Lisää herneet, mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Jaa keitto lautasille, koristele annokset vesikrassilla ja tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

Ravintosisältö/annos ilman ruisleipää

Energiaa 351 kcal
Proteiinia 18,1 g
Rasvaa 16,4 g
Hiilihydraattia 38,8 g
Kuitua 11,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee