Terveellisiä reseptejä Päivällinen Tonnikalaa... Tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä 15 minuuttia Mehukasta tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä. Teksti: KUNTOPLUS 12. joulukuuta 2010 Tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta ½ salaattifenkoli ½ pieni sikurisalaatti puolikas sitruunaa ½ verigreippi ½ veriappelsiini ½ granaattiomena 2 tuoretta tonnikalapihviä à noin 100 g kylmäpuristettua oliiviöljyä 4 tl vinegrettikastiketta 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä ½ rkl valkoviinietikkaa ½ tl dijoninsinappia merisuolaa, mustapippuria myllystä Pinnalle emkokonaisia roseepippureita Valmistus Leikkaa fenkoli ja sikurisalaatti hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kostuta ne heti sitruunamehulla. Leikkaa greippi ja appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Poista granaattiomenasta siemenet ja sekoita vinegrettikastike. Voitele kala öljyllä ja paista sitä hyvin kuumassa pannussa 20 sekuntia kummaltakin puolelta. Ripottele ensin paistetulle puolelle vähän suolaa. Tarjoa salaattipedillä sitruslohkojen ja granaattiomenan siementen kera. Pirskota pinnalle vinegretti, koristele roseepippurilla. Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä. LUE MYÖS: Tonnikalatahna – helppo ja herkullinen resepti ilman liivatetta ja voita JouluruuatKala