Tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä

15 minuuttia

Mehukasta tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä.

Tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ salaattifenkoli
  • ½ pieni sikurisalaatti
  • puolikas sitruunaa
  • ½ verigreippi
  • ½ veriappelsiini
  • ½ granaattiomena
  • 2 tuoretta tonnikalapihviä à noin 100 g
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä

4 tl vinegrettikastiketta

  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl dijoninsinappia
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • emkokonaisia roseepippureita

Valmistus

  • Leikkaa fenkoli ja sikurisalaatti hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kostuta ne heti sitruunamehulla.
  • Leikkaa greippi ja appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi.
  • Poista granaattiomenasta siemenet ja sekoita vinegrettikastike.
  • Voitele kala öljyllä ja paista sitä hyvin kuumassa pannussa 20 sekuntia kummaltakin puolelta.
  • Ripottele ensin paistetulle puolelle vähän suolaa.
  • Tarjoa salaattipedillä sitruslohkojen ja granaattiomenan siementen kera.
  • Pirskota pinnalle vinegretti, koristele roseepippurilla.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.