Tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä

Mehukasta tonnikalaa, fenkolia, sikurisalaattia ja verigreippiä.

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

1 salaattifenkoli
1 pieni sikurisalaatti
puolikas sitruunaa
1 verigreippi
1 veriappelsiini
1 granaattiomena
4 tuoretta tonnikalapihviä à noin 100 g
kylmäpuristettua oliiviöljyä

4 tl vinegrettikastiketta
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
merisuolaa, mustapippuria myllystä

Pinnalle
emkokonaisia roseepippureita

Valmistus

  • Leikkaa fenkoli ja sikurisalaatti hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kostuta ne heti sitruunamehulla. 
  • Leikkaa greippi ja appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi.
  • Poista granaattiomenasta siemenet ja sekoita vinegrettikastike. 
  • Voitele kala öljyllä ja paista sitä hyvin kuumassa pannussa 20 sekuntia kummaltakin puolelta. 
  • Ripottele ensin paistetulle puolelle vähän suolaa. 
  • Tarjoa salaattipedillä sitruslohkojen ja granaattiomenan siementen kera. 
  • Pirskota pinnalle vinegretti, koristele roseepippurilla.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee