Tomaattipiirakka

1,5 tuntia
301 kcal

Kesäinen tomaatti-pinaatti-fetapiiras.

Tomaattipiirakka

Tomaattipiirakka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • ⅔ dl kaurahiutaleita
  • ⅔ dl mantelijauhoa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ⅔ tl psylliumjauhetta
  • muna
  • 1⅓ rkl vettä
  • merisuolaa

Täyte

  • ¼ sipulia
  • ⅓ tl oreganoa
  • ¼ tl chilijauhetta
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 10 g fetaa
  • ⅔ kourallista lehtipinaattia
  • ⅓ tl öljyä paistamiseen
  • 1⅓ munaa
  • ⅓ dl raejuustoa
  • ⅓ dl seljankukkia (jos jostain saa) – voi jättää pois

Päälle

  • 1⅓ tomaattia

Valmistus

  • Sekoita taikina ja anna sen levätä 10 minuuttia. Sipaise vuoka öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla.
  • Painele taikina vuokaan, pistele pohja haarukalla ja esipaista 175 asteessa 10 minuuttia.
  • Viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä mausteiden, fetan ja pinaatin kanssa 5 minuuttia.
  • Vispaa munien rakenne rikki, lisää raejuusto ja sipuli-feta-pinaattiseos (sekä seljankukat, jos saat niitä jostain).
  • Levitä täyte piirakkapohjalle, lisää tomaattiviipaleet ja kypsenä 30–40 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background