Tomaattipiirakka

1,5 tuntia
301 kcal

Kesäinen tomaatti-pinaatti-fetapiirakka.

Tomaattipiirakka

Tomaattipiirakka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl mantelijauhoa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ½ tl psylliumjauhetta
  • muna
  • 1⅓ rkl vettä
  • merisuolaa

Täyte

  • ¼ sipulia
  • ⅓ tl oreganoa
  • ¼ tl chilijauhetta
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 10 g fetaa
  • ½ kourallista lehtipinaattia
  • ⅓ tl öljyä paistamiseen
  • 1⅓ munaa
  • ⅓ dl raejuustoa
  • ⅓ dl seljankukkia (jos jostain saa) – voi jättää pois

Päälle

  • 1⅓ tomaattia

Valmistus

  • Sekoita taikina ja anna sen levätä 10 minuuttia. Sipaise vuoka öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla.
  • Painele taikina vuokaan, pistele pohja haarukalla ja esipaista 175 asteessa 10 minuuttia.
  • Viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä mausteiden, fetan ja pinaatin kanssa 5 minuuttia.
  • Vispaa munien rakenne rikki, lisää raejuusto ja sipuli-feta-pinaattiseos (sekä seljankukat, jos saat niitä jostain).
  • Levitä täyte piirakkapohjalle, lisää tomaattiviipaleet ja kypsenä 30–40 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea.