Tomaatti-raejuusto-pinaattipiiras

1,5 tuntia
301 kcal

Kun piirakan himo iskee, kokeile tätä herkullista tomaattipiirasta, jossa makoisat tomaatit saavat seurakseen täyteläisen suolaista fetaa ja superterveellistä pinaattia.

Pitkulainen tomaatti-raejuustopiiras.

RAKASTATKO TOMAATTEJA? Tässä tomaattipiirassa on tuhdisti makua, ja terveellisessä taikinassa käytetään vehnäjauhojen sijaan kaurahiutaleita ja mantelijauhoa.

© wichmann+bendtsen

Tomaatti-raejuusto-pinaattipiiras

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl mantelijauhoa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ½ tl psylliumjauhetta
  • kananmuna
  • 1⅓ rkl vettä
  • merisuolaa

Täyte

  • ¼ sipulia
  • ⅓ tl oreganoa
  • ¼ tl chiliä
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 10 g fetaa
  • ½ kourallista pinaattia
  • ⅓ tl öljyä paistamiseen
  • 1⅓ kananmunaa
  • ⅓ dl raejuustoa

Päälle

  • 1⅓ tomaattia

Tomaatti-raejuustopiiraan valmistus

  • Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä 10 minuuttia ja painele sitten piirakkavuoan pohjalle.
  • Pistele haarukalla ja paista 175 asteessa 10 minuuttia.
  • Viipaloi sipuli ja paista sitä mausteiden, fetajuuston ja pinaatin kanssa 5 minuuttia.
  • Levitä täyte piirakkapohjalle. Vatkaa munat ja raejusto ja kaada täytteen päälle.
  • Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele päällimmäiseksi.
  • Paista piirakkaa 175 asteessa 45 minuuttia.