Terveellisiä reseptejä Päivällinen Tomaattipi... Tomaattipiirakka 1,5 tuntia 301 kcal Kesäinen tomaatti-pinaatti-fetapiirakka. Teksti: Michelle Kristensen 5. kesäkuuta 2022 Tomaattipiirakka Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Pohja ½ dl kaurahiutaleita ½ dl mantelijauhoa ¼ tl leivinjauhetta ½ tl psylliumjauhetta ⅓ muna 1⅓ rkl vettä merisuolaa Täyte ¼ sipulia ⅓ tl oreganoa ¼ tl chilijauhetta ¼ tl muskottipähkinää 10 g fetaa ½ kourallista lehtipinaattia ⅓ tl öljyä paistamiseen 1⅓ munaa ⅓ dl raejuustoa ⅓ dl seljankukkia (jos jostain saa) – voi jättää pois Päälle 1⅓ tomaattia Valmistus Sekoita taikina ja anna sen levätä 10 minuuttia. Sipaise vuoka öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan, pistele pohja haarukalla ja esipaista 175 asteessa 10 minuuttia. Viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä mausteiden, fetan ja pinaatin kanssa 5 minuuttia. Vispaa munien rakenne rikki, lisää raejuusto ja sipuli-feta-pinaattiseos (sekä seljankukat, jos saat niitä jostain). Levitä täyte piirakkapohjalle, lisää tomaattiviipaleet ja kypsenä 30–40 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Lue myös: Parhaat terveelliset suolaiset piirakat – ohjeet täältä Tomaatti