Tomaatti-kukkakaalimunakas

15 minuuttia
254 kcal

Kokeile munakasta uudella twistillä: tomaattien ja kukkakaalimurun kera. Kukkakaalimuru on hyvä tapa lisätä kasviksia aterioille, ja lisäksi se tuo rapeutta ja rouskuvuutta ruokaan kuin ruokaan. Kannattaa kokeilla!

Munakas ja tomaattia

Munakas vihanneksilla ryyditettynä on terveellinen ja täyttävä ateria.

© wichmann+bendtsen

Tomaatti-kukkakaalimunakas

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g kukkakaalia
  • 150 g tomaattia
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 4 munaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl voita

Lisäksi:

  • 2 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Raasta kukkakaali, lohko tomaatit ja silppua ruohosipuli.

  • Valmista munakkaat yksi kerrallaan. Riko kahden munan rakenne haarukalla, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä teelusikallinen voita pannulla. Kaada munamassa pannulle ja paista, kunnes pohja on kauniin ruskea ja munamassa hyytynyt. Käännä kannen avulla ja paista toinen puoli. Levitä vajaa puolet täytteestä munakkaan toiselle reunalle ja nosta toinen reuna päälle. Säästä täytettä koristeluun.

  • Pidä ensimmäinen munakas lämpimänä sillä aikaa kun valmistat toisen.

  • Liu´uta munakkaat mikrossa lämmitetyille lautasille. Koristele annokset ja tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

Ravintosisältö/annos ilman ruisleipää: