Savulohipizza raskitetulla pohjalla

2 päivää
913 kcal

Italialaiset saattaisivat alkaa huutaa äitiään, jos tätä pizzaa tarjottaisiin heille, mutta HYVÄÄ tämä on!

4 tavallista terveellisempää pizzaohjetta

Savulohi-pinaattipizza

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pizzaa

Pohja

  • ½ g kuivahiivaa
  • 1½ dl vettä
  • 25 g vehnätaikinajuurta
  • ⅓ kg (durum)vehnäjauhoa
  • 8⅓ g merisuolaa

Täyte

  • 8 ohutta viipaletta savulohta
  • ½ dl kuohukermaa (TAI juustoa)
  • 66 g pinaattia
  • ¼ dl sitruunaöljyä (tai luomusitruunaa ja 1 dl öljyä)
  • ¼ nippu tilliä

Raskitettu pizzapohja

Edelllisen päivän valmistelut

  • Sekoita hiiva ja hapanjuuri (raski) veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella.
  • Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti. Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna nousta 20 minuuttia.
  • Jaa taikina 6 osaan, nosta taikinapalat pelleille ja peitä tuorekelmulla. Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä sitten viileään neousemaan seuraavaan päivään saakka.

Paistaminen

  • Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpöiseksi. Ota taikinapallot viileästä ja jauhota ne kevyesti. Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna.
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja levitä se pizzapohjille - tai levitä juustoraaste pohjan päälle. Levitä päälle puolet pinaatista ja paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi (10 - 14 minuuttia).
  • Levitä pizzoille loput pinaatista, lohiviipaleet, tilli ja reunoille sitruunaöljyä, ja tarjoa.

Omatekoinen sitruunaöljy

  • Sekoita 2 luomusitruunan kuori 1 dl:aan öljyä. Anna maustua 1 vrk huoneenlämmössä.
  • Siivilöi öljy, säilytä jääkaapissa.

LUE MYÖS: Taikinajuuren eli taikinanjuuren valmistaminen ei ole mitään salatiedettä