4 tavallista terveellisempää pizzaohjetta

Savulohipizza raskitetulla pohjalla

Italialaiset saattaisivat alkaa huutaa äitiään, jos tätä pizzaa tarjottaisiin heille, mutta HYVÄÄ tämä on!

maanantai 27. kesäkuuta 2016 teksti T. Madhus

Savulohi-pinaattipizza

6 pizzaa

Pohja

2 g kuivahiivaa
5¼ dl vettä
75 g vehnätaikinajuurta
1 kg (durum)vehnäjauhoa
25 g merisuolaa

Täyte

24 ohutta viipaletta savulohta
2 dl kuohukermaa (TAI juustoa)
200 g pinaattia
½ dl sitruunaöljyä (tai luomusitruunaa ja 1 dl öljyä)
½ nipua tilliä

Raskitettu pizzapohja

  • Edelllisen päivän valmistelut Sekoita hiiva ja hapanjuuri (raski) veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella.
  • Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti. Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna nousta 20 minuuttia.
  • Jaa taikina 6 osaan, nosta taikinapalat pelleille ja peitä tuorekelmulla. Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä sitten viileään neousemaan seuraavaan päivään saakka.
  • Paistaminen Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpöiseksi. Ota taikinapallot viileästä ja jauhota ne kevyesti. Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna.
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja levitä se pizzapohjille - tai levitä juustoraaste pohjan päälle. Levitä päälle puolet pinaatista ja paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi (10 - 14 minuuttia).
  • Levitä pizzoille loput pinaatista, lohiviipaleet, tilli ja reunoille sitruunaöljyä, ja tarjoa.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä

Omatekoinen sitruunaöljy

  • Sekoita 2 luomusitruunan kuori 1 dl:aan öljyä. Anna maustua 1 vrk huoneenlämmössä.
  • Siivilöi öljy, säilytä jääkaapissa.

LUE MYÖS: Taikinajuuren eli taikinanjuuren valmistaminen ei ole mitään salatiedettä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee