Napolilainen Pizza Margherita

75 minuuttia
733 kcal

Italialaiseen keittiöön ja sen ikisuosikkiin pizzaan on helppo rakastua. Kokeile napolilaista Pizza Margheritaamme. Se on yhtä hyvä kuin alkuperäinen, vain hiukan terveellisempi.

PIzza Margherita

NAPOLILAINEN PIZZA MARGHERITA – Pizza maistuu seuraavan päivän lounaalla.

© wichmann+bendtsen

Napolilainen Pizza Margherita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 2 pizzaa

Taikina

  • 16 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • 1⅓ rkl oliiviöljyä
  • 233 g 00-pizzavehnäjauhoja
  • 53 g täysjyvävehnäjauhoja
  • 1⅓ tl merisuolaa

Pizzakastike

  • ⅓ tlk tölkkiä tomaattimurskaa
  • ⅔ hyppysellinen sokeria
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ⅔ tl tummaa balsamicoa
  • ⅔ kourallista basilikaa

Täyte

  • 83 g mozzarellaa
  • basilikaa

Valmistus

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa 5–7 minuuttia, lisää lopuksi suola.
  • Pyöritä taikina kahdeksi pallok- si ja anna nousta kelmun alla 45 minuuttia.
  • Kuumenna kiertoilmauuni 250 asteeseen ja pane kaksi peltiä uuniin kuumenemaan. Jos uunissasi ei ole kiertoilmatoimintoa, säädä se 275 asteeseen ja paista pizzat peräkkäin.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Taputtele pizzapohja ohueksi leivinpaperin päällä keskeltä ulos- päin. Älä koske reunoihin niin saat pizzoihin aidonnäköisen, reunoilta paksumman ja rapean kuoren.
  • Levitä kastiketta pohjille melkein reunoille saakka. Revi valutettu mozzarella päälle.
  • Vedä pizzat leivinpaperilla kuumille pelleille ja kypsennä 8–10 minuuttia.
  • Viimeistele pizzat basilikalla.

VINKKI! Säästä pari palaa seuraavan päivän lounaaksi tai pakasta loput.


Newsletter background