Naudanfileetä ja kahta kaalia

45 minuuttia
533 kcal

Fileevipaleita ja granaattiomenan ja pinjansiemenillä piristetyllä kaali-salaattipedillä.

Kaalin uusi olomuoto

Naudanfileetä kaali-salaattipedillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g naudan sisäfileetä
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 1 kourallista frisee- tai muuta vihreää salaattia, noin 100 g
  • 300 g ruusukaalia
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ granaattiomenaa
  • 1 rkl pinjansiemeniä

Salaatinkastike

  • 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl karkeaa sinappia
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl agaavesiirappia tai akasiahunajaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • 2 viipaletta täysjyväleipää, a 60 g

Valmistus

  • Paista filee intervalleittain 200-asteisessa uunissa: 10 min uunissa, 10 min peitettynä lepäämässä, jälleen 10 min uunissa ja toiset 10 min peitettynä lepäämässä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
  • Irrota lehtikaalin lehdet ruodeista, huuhtele huolellisesti ja hienonna mahdollisimman pieneksi.
  • Huuhdo salaatinlehdet ja annostele ne lautasille, lisää lehtikaalisilppu salaatin päälle.
  • Valmistele ruusukaalit: Poista kanta ja päällimmäiset lehdet. Puolita kaalit.
  • Ruskista ruusukaalit nopeasti kuumalla pannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  • Irrota siemenet granaattiomenanpuolikkaasta.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  • Sekoita salaatinkastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet, pinjansiemenet ja kastike (1 rkl/annos).
  • Leikkaa liha viipaleiksi ja asettele salaatin ja lehtikaalin päälle.
  • Lisää paistetut ruusukaalit reunoille.