Kaalin uusi olomuoto

Naudanfileetä ja kahta kaalia

Fileevipaleita ja granaattiomenan ja pinjansiemenillä piristetyllä kaali-salaattipedillä.

sunnuntai 5. tammikuuta 2014 teksti A. Larsen

Naudanfileetä kaali-salaattipedillä

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

250 g naudan sisäfileetä

Merisuolaa ja mustapippuria

3 lehtikaalin lehteä

1 kourallinen frisee- tai muuta vihreää salaattia, noin 100 g

300 g ruusukaalia

1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

½ granaattiomenaa

1 rkl pinjansiemeniä

Salaatinkastike

1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä

2 tl karkeaa sinappia

3 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl agaavesiirappia tai akasiahunajaa

Merisuolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

2 viipaletta täysjyväleipää, a 60 g

Valmistus

  • Paista filee intervalleittain 200-asteisessa uunissa: 10 min uunissa, 10 min peitettynä lepäämässä, jälleen 10 min uunissa ja toiset 10 min peitettynä lepäämässä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
  • Irrota lehtikaalin lehdet ruodeista, huuhtele huolellisesti ja hienonna mahdollisimman pieneksi.
  • Huuhdo salaatinlehdet ja annostele ne lautasille, lisää lehtikaalisilppu salaatin päälle.
  • Valmistele ruusukaalit: Poista kanta ja päällimmäiset lehdet. Puolita kaalit.
  • Ruskista ruusukaalit nopeasti kuumalla pannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  • Irrota siemenet granaattiomenanpuolikkaasta.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  • Sekoita salaatinkastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet, pinjansiemenet ja kastike (1 rkl/annos).
  • Leikkaa liha viipaleiksi ja asettele salaatin ja lehtikaalin päälle.
  • Lisää paistetut ruusukaalit reunoille.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 533 kcal

Proteiinia: 41,1 g

Rasvaa: 19,3 g

Hiilihydraattia: 54,5 g

Kuitua: 11,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee