1
kourallista
frisee- tai muuta vihreää salaattia, noin 100 g
300
g
ruusukaalia
1
rkl
ekstra neitsytoliiviöljyä
½
granaattiomenaa
1
rkl
pinjansiemeniä
Salaatinkastike
1
dl
ekstra neitsytoliiviöljyä
2
tl
karkeaa sinappia
3
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
agaavesiirappia tai akasiahunajaa
Merisuolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
2
viipaletta täysjyväleipää, a 60 g
Valmistus
Paista filee intervalleittain 200-asteisessa uunissa: 10 min uunissa, 10 min peitettynä lepäämässä, jälleen 10 min uunissa ja toiset 10 min peitettynä lepäämässä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Irrota lehtikaalin lehdet ruodeista, huuhtele huolellisesti ja hienonna mahdollisimman pieneksi.
Huuhdo salaatinlehdet ja annostele ne lautasille, lisää lehtikaalisilppu salaatin päälle.
Valmistele ruusukaalit: Poista kanta ja päällimmäiset lehdet. Puolita kaalit.
Ruskista ruusukaalit nopeasti kuumalla pannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
Irrota siemenet granaattiomenanpuolikkaasta.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
Sekoita salaatinkastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet, pinjansiemenet ja kastike (1 rkl/annos).
Leikkaa liha viipaleiksi ja asettele salaatin ja lehtikaalin päälle.