Täytettyjä munakoisoja
Täytettyjä munakoisoja

Nämä herkut eivät lihaa kaipaa.

© Skovdal Nordic

Täytetyt munakoisot ja tomaatti-fetasalaatti

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä? Kokeile näitä maukkaita täytettyjä munakoisoja ja raikasta tomaattisalaattia.

tiistai 26. helmikuuta 2019 teksti Inge Skovdal

Täytetyt munakoisot ja tomaatti-fetasalaatti

2 annosta

2 munakoisoa
300 g perunaa
2 dl kvinoaa (keitettynä)
2 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
tilkka ekstraneitsytoliiviöljyä
2 oksaa rosmariinia
merisuolaa
mustapippuria myllystä
400 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
20 basilikanlehteä
50 g fetajuustoa
½ rkl balsamicoa

Täytettyjen munakoisojen ja tomaatti-fetasalaatin valmistus

  • Halkaise munakoisot pitkittäin ja paahda uunissa vartti.
  • Kuori ja kuutioi perunat ja keitä ne miltei kypsiksi.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paloittele tomaatit ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota sipulit ­öljyssä, lisää peruna ja sammuta levy.
  • Poista munakoisoista sisus ja hienonna se. Sekoita yhteen sisus, peruna-sipuliseos, tomaatti, kvinoa, yhden rosmariininoksan lehdet, suola ja pippuri.
  • Täytä munakoisot seoksella, lisää päälle toisen rosmariinin oksan lehdet ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.
  • Hienonna tomaatit ja punasipuli ja mausta seos basilikan lehdillä ja fetamurulla. Pirskota päälle balsamicoa.
  • Tarjoa munakoisot yhdessä salaatin kanssa.

Vinkki! Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää 1 tl chilijauhetta täytteeseen.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 497 kcal
Proteiinia 19,1 g
Rasvaa 9 g
Hiilihydraattia 93,2 g
Kuitua 17,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee