Täytetyt munakoisot ja tomaatti-fetasalaatti

40 minuuttia
497 kcal

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä? Kokeile näitä maukkaita täytettyjä munakoisoja ja raikasta tomaattisalaattia.

Täytettyjä munakoisoja

TÄYTETTYJÄ MUNAKOISOJA Nämä herkut eivät lihaa kaipaa.

© Skovdal Nordic

Täytetyt munakoisot ja tomaatti-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 munakoisoa
  • 300 g perunaa
  • 2 dl kvinoaa (keitettynä)
  • 2 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • tilkka ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 20 basilikanlehteä
  • 50 g fetajuustoa
  • ½ rkl balsamicoa

Täytettyjen munakoisojen ja tomaatti-fetasalaatin valmistus

  • Halkaise munakoisot pitkittäin ja paahda uunissa vartti.

  • Kuori ja kuutioi perunat ja keitä ne miltei kypsiksi.

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Paloittele tomaatit ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

  • Kuullota sipulit ­öljyssä, lisää peruna ja sammuta levy.

  • Poista munakoisoista sisus ja hienonna se. Sekoita yhteen sisus, peruna-sipuliseos, tomaatti, kvinoa, yhden rosmariininoksan lehdet, suola ja pippuri.

  • Täytä munakoisot seoksella, lisää päälle toisen rosmariinin oksan lehdet ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.

  • Hienonna tomaatit ja punasipuli ja mausta seos basilikan lehdillä ja fetamurulla. Pirskota päälle balsamicoa.

  • Tarjoa munakoisot yhdessä salaatin kanssa.

VINKKI! Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää 1 tl chilijauhetta täytteeseen.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä