Täytetyt munakoisot ja tomaatti-fetasalaatti
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 25 minuuttia
Aika yhteensä: 40 minuuttia
AINEKSET
2 munakoisoa
300 g perunaa
2 dl kvinoaa (keitettynä)
2 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
tilkka ekstraneitsytoliiviöljyä
2 oksaa rosmariinia
merisuolaa
mustapippuria myllystä
400 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
20 basilikanlehteä
50 g fetajuustoa
½ rkl balsamicoa
Täytettyjen munakoisojen ja tomaatti-fetasalaatin valmistus
- Halkaise munakoisot pitkittäin ja paahda uunissa vartti.
- Kuori ja kuutioi perunat ja keitä ne miltei kypsiksi.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele tomaatit ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuullota sipulit öljyssä, lisää peruna ja sammuta levy.
- Poista munakoisoista sisus ja hienonna se. Sekoita yhteen sisus, peruna-sipuliseos, tomaatti, kvinoa, yhden rosmariininoksan lehdet, suola ja pippuri.
- Täytä munakoisot seoksella, lisää päälle toisen rosmariinin oksan lehdet ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.
- Hienonna tomaatit ja punasipuli ja mausta seos basilikan lehdillä ja fetamurulla. Pirskota päälle balsamicoa.
- Tarjoa munakoisot yhdessä salaatin kanssa.
Vinkki! Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää 1 tl chilijauhetta täytteeseen.
Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 497 kcal
Proteiinia: 19,1 g
Rasvaa: 9 g
Hiilihydraattia: 93,2 g
Kuitua: 17,1 g