Täytettyjä munakoisoja
Täytettyjä munakoisoja

Nämä herkut eivät lihaa kaipaa.

© Skovdal Nordic

Täytetyt munakoisot ja tomaatti-fetasalaatti

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä? Kokeile näitä maukkaita täytettyjä munakoisoja ja raikasta tomaattisalaattia.

tiistai 26. helmikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Täytetyt munakoisot ja tomaatti-fetasalaatti

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

2 munakoisoa

300 g perunaa

2 dl kvinoaa (keitettynä)

2 tomaattia

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

tilkka ekstraneitsytoliiviöljyä

2 oksaa rosmariinia

merisuolaa

mustapippuria myllystä

400 g kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

20 basilikanlehteä

50 g fetajuustoa

½ rkl balsamicoa

Täytettyjen munakoisojen ja tomaatti-fetasalaatin valmistus

  • Halkaise munakoisot pitkittäin ja paahda uunissa vartti.
  • Kuori ja kuutioi perunat ja keitä ne miltei kypsiksi.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paloittele tomaatit ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota sipulit ­öljyssä, lisää peruna ja sammuta levy.
  • Poista munakoisoista sisus ja hienonna se. Sekoita yhteen sisus, peruna-sipuliseos, tomaatti, kvinoa, yhden rosmariininoksan lehdet, suola ja pippuri.
  • Täytä munakoisot seoksella, lisää päälle toisen rosmariinin oksan lehdet ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.
  • Hienonna tomaatit ja punasipuli ja mausta seos basilikan lehdillä ja fetamurulla. Pirskota päälle balsamicoa.
  • Tarjoa munakoisot yhdessä salaatin kanssa.

Vinkki! Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää 1 tl chilijauhetta täytteeseen.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 497 kcal

Proteiinia: 19,1 g

Rasvaa: 9 g

Hiilihydraattia: 93,2 g

Kuitua: 17,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee