Savulohi-kukkakaalisalaatti

30 minuuttia
584 kcal

Salaattikin voi olla täyttävä ateria. Kokeile maukasta salaattia, joka sisältää lämminsavulohta, kukkakaalia, kvinoaa ja papuja. Et takuulla jää nälkäiseksi!

Savulohi-kukkakaalisalaatti

Savulohi-kukkakaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 75 g punaista kvinoaa
  • 150 g vihreitä papuja
  • 300 g kukkakaalia
  • ½ punasipulia
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 hyppysellinen mustapippuria
  • 150 g lämminsavulohta
  • vesikrassia
  • 1 rkl paahdettuja ja suolattuja kurpitsansiemeniä
  • 1 sitruuna

Kastike:

  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa

Valmistus:

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  • Kiehauta papuja 1–2 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä.
  • Viipaloi kukkakaali ja punasipuli.
  • Sekoita hunaja ja sinappi, lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen samalla ja viimeistele kastike vaalealla balsamicolla.
  • Sekoita kulhossa kukkakaali, kvinoa, pavut, punasipuli ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa salaatti lautasille. Lisää paloiteltu lohi ja ripottele päälle kurpitsansiemenet. Koristele annokset sitruunalohkoilla.

VINKKI 10–15 minuuttia jääkylmässä vedessä tekee kukkakaalin erityisen rapsakaksi.