Papu-munasalaatti pestokastikkeella

20 minuuttia
410 kcal

Terveellinen ja ravitseva, proteiinipitoinen salaatti toimii sekä lounaana että päivällisruokana. Hyvää ruokahalua!

Valkopapu-munasalaatti pestokastikkeella

PÄIVÄLLISTÄ PÖYTÄÄN 20 MINUUTISSA Helpompaa saa hakea!

© wichmann+bendtsen

Valkopapu-muna­salaatti pestokastikkeella

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • Pesto:
  • 140 g pinjansiemeniä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 100 g parmesaania
  • 2 dl neitsytoliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 2 munaa

Salaatti:

  • 160 g valkopapuja tölkistä tai itse liotettuja ja keitettyjä valkopapuja
  • 100 g valmista salattisekoitusta tai vihreää salaattia

Lisäksi

  • 2 viipaletta täysjyväleipää

Valmistus

  • Pesto: Paahda pinjansiemenet ja sekoita basilikan, parmesaaniraasteen ja oliiviöljyn kanssa teho- tai sauvasekoittimella karkeaksi pestoksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Uppomunat: Kiehauta 1 litra vettä, lisää etikka ja anna jäähtyä hetki. Riko muna kuppiin. Valuta muna veteen varovasti. Kypsennä kolme minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kypsennä toinen uppomuna samalla tavalla.
  • Sekoita pavut ja 4 rkl pestoa. Levitä salaatti annoksien pohjaksi lautasille, lisää pavut ja nosta päällimmäiseksi uppomunat. Pyöräytä annosten päälle pippuria myllystä.
  • Paahda leivät ja tarjoa annokset.

VINKKI! Pehmeäksi keitetyt munat sopivat salaattiin yhtä hyvin kuin uppomunat.


Kikherneitä likoamassa

KÄYTÄ PALKOKASVEJA Pavut, linssit ja kikherneet ­sopivat salaatteihin, keittoihin ja pataruokiin. Miedon makuisina ne sopivat eri ainesten kanssa hyvin yhteen. Palkokasveissa on paljon kuitua ja kasviproteiinia, joka pitää pitkään kylläisenä.

Apu kiireiseen päivään löytyy tölkistä, mutta maku on parempi, jos liotat ja kypsennät pavut itse. Keitä iso annos kerralla ja pakasta kerta-annoksina.