160
g
valkopapuja tölkistä tai itse liotettuja ja keitettyjä valkopapuja
100
g
valmista salattisekoitusta tai vihreää salaattia
Lisäksi
2
viipaletta täysjyväleipää
Valmistus
Pesto: Paahda pinjansiemenet ja sekoita basilikan, parmesaaniraasteen ja oliiviöljyn kanssa teho- tai sauvasekoittimella karkeaksi pestoksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Uppomunat: Kiehauta 1 litra vettä, lisää etikka ja anna jäähtyä hetki. Riko muna kuppiin. Valuta muna veteen varovasti. Kypsennä kolme minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kypsennä toinen uppomuna samalla tavalla.
Sekoita pavut ja 4 rkl pestoa. Levitä salaatti annoksien pohjaksi lautasille, lisää pavut ja nosta päällimmäiseksi uppomunat. Pyöräytä annosten päälle pippuria myllystä.
Paahda leivät ja tarjoa annokset.
VINKKI! Pehmeäksi keitetyt munat sopivat salaattiin yhtä hyvin kuin uppomunat.
KÄYTÄ PALKOKASVEJA Pavut, linssit ja kikherneet sopivat salaatteihin, keittoihin ja pataruokiin. Miedon makuisina ne sopivat eri ainesten kanssa hyvin yhteen. Palkokasveissa on paljon kuitua ja kasviproteiinia, joka pitää pitkään kylläisenä.
Apu kiireiseen päivään löytyy tölkistä, mutta maku on parempi, jos liotat ja kypsennät pavut itse. Keitä iso annos kerralla ja pakasta kerta-annoksina.