Terveellisiä reseptejä Päivällinen Peruna-par... Peruna-parsa- lounasleipä 20 minuuttia 382 kcal Peruna on nerokasta syötävää. Se on ympäristöystävällistä ja terveellistä. Peruna-parsa-lounasleivät ovat luksusta. Teksti: Maria Christensen 4. heinäkuuta 2023 TIESITKÖ ETTÄ... Jäähtyessä osa perunan tärkkelyksestä muuttuu resistentiksi tärkkelykseksi, jota ruoansulatusentsyymit eivät osaa pilkkoa. Se alentaa perunan glykeemistä indeksiä. © wichmann+bendtsen Peruna-parsa- lounasleipä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 Lounasleipää 2 isoa perunaa 6 parsaa 2 kourallista babypinaattia 2 Viipale täysjyväleipää vesikrassia tai ituja Marinoidut retiisit 1 nippu retiisejä 2 dl vaaleaa etikkaa ¾ dl sokeria ¾ dl vettä Yrttidippi 150 g raejuustoa 2 rkl ruohosipulia sitruunamehua merisuolaa mustapippuria Napostelukasvikset 1 paprika 2 porkkanaa ½ kurkkua Valmistus Keitä ja jäähdytä perunat. Katko parsoista kuivat kannat pois, käytä parsoja kiehuvassa vedessä 1 minuuttia ja jäähdytä. Viipaloi retiisi. Kuumenna sokeria, etikkaa ja vettä kunnes sokeri sulaa. Kaada haalea liemi retiiseille. Silppua purjo ja sekoita raejuuston joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä babypinaatti leiville. Viipaloi perunat pinaatin päälle. Lisää yrttikastike, parsat ja krassia. Suikaloi kasvikset ja syö yrttidipin kanssa leipien lisukkeena. VINKKI Tee yrttikastiketta saman tien isompi annos. Se maistuu myös levitteenä ja dippinä. PerunaParsaPinaattiRetiisiKokojyvä