Peruna-parsa- lounasleipä

20 minuuttia
382 kcal

Peruna on nerokasta syötävää. Se on ympäristöystävällistä ja terveellistä. Peruna-parsa-lounasleivät ovat luksusta.

Peruna-parsa-lounasleipä

TIESITKÖ ETTÄ... Jäähtyessä osa perunan tärkkelyksestä muuttuu ­resistentiksi tärkkelykseksi, jota ruoansulatusentsyymit eivät osaa pilkkoa. Se alentaa perunan glykeemistä indeksiä.

© wichmann+bendtsen

Peruna-parsa- lounasleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 Lounasleipää

  • 2 isoa perunaa
  • 6 parsaa
  • 2 kourallista babypinaattia
  • 2 Viipale täysjyväleipää
  • vesikrassia tai ituja

Marinoidut retiisit

  • 1 nippu retiisejä
  • 2 dl vaaleaa etikkaa
  • ¾ dl sokeria
  • ¾ dl vettä

Yrttidippi

  • 150 g raejuustoa
  • 2 rkl ruohosipulia
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Napostelukasvikset

  • 1 paprika
  • 2 porkkanaa
  • ½ kurkkua

Valmistus

  • Keitä ja jäähdytä perunat. Katko parsoista kuivat kannat pois, käytä parsoja kiehuvassa vedessä 1 minuuttia ja jäähdytä.
  • Viipaloi retiisi.
  • Kuumenna sokeria, etikkaa ja vettä kunnes sokeri sulaa. Kaada haalea liemi retiiseille.
  • Silppua purjo ja sekoita raejuuston joukkoon. Mausta sitruuna­mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Levitä babypinaatti leiville.
  • Viipaloi perunat pinaatin päälle.
  • Lisää yrttikastike, parsat ja krassia.
  • Suikaloi kasvikset ja syö yrttidipin kanssa leipien lisukkeena.

VINKKI Tee yrttikastiketta saman tien isompi annos. Se maistuu myös levitteenä ja dippinä.