Punakaali-possuleipä

15 minuuttia
513 kcal

Punakaali on terveellinen ja herkullinen vihannes. Kahdella tavalla valmistettuna se sopii täydellisesti illalliseksi leivällä yhdessä possun kera.

Punakaalia ja possua lautasella

Punakaali-possuleipä

15 minuuttia
513 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 suurta täysjyväsämpylän puolikasta
  • 2 viipaloitua porsaankyljystä
  • kourallinen salaattia
  • 100 g fermentoitua punakaalia*
  • 100 g lämmintä punakaalia*
  • 1 viipaloitu omena

Kastike

  • 2 rkl majoneesia
  • 4 rkl skyriä Mausta skyr karkealla diijoninsinapilla
  • punaviinietikalla
  • suolalla ja pippurilla

Valmistusohje

  • Voitele 2 suurta täysjyväsämpylän puolikasta kastikkeella, johon tulee 2 rkl majoneesia ja 4 rkl skyriä maustettuna karkealla diijoninsinapilla, punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.

  • Jaa sämpylänpuolikkaille kourallinen salaattia, 2 viipaloitua paistettua porsaankyljystä, 100 g fermentoitua punakaalia ja 100 g lämmintä punakaalia sekä 1 viipaloitu omena.

Lue, miksi punakaali on hyväksi terveydelle


Fermentoitu punakaali

5 päivää
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Valmistus

  • Suikaloi 1 kg punakaalia.

  • Sekoita joukkoon 20 g merisuolaa ja anna seistä 15 min.

  • Painele seos lasiseen, suljettavaan purkkiin niin tiiviisti, että neste nousee pintaan.

  • Ilmaa purkki päivittäin.

  • Kaali on valmista 5 päivän kuluttua.

  • Säilytä kylmässä.


Lämmin punakaali

25 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Valmistus

  • ½ suikaloitua punakaalia, 1 hienonnettu punasipuli, 100 g mustikoita, 2 luomuappelsiinin kuori ja mehu, 1 vaniljatanko, 2 tl raastettua inkivääriä ja 2 rkl rypsiöljyä.

  • Kypsennä pannulla 10 min, mausta merisuolalla.