Punakaalia ja possua lautasella
© wichmann+bendtsen

Punakaali-possuleipä

Punakaali on terveellinen ja herkullinen vihannes. Kahdella tavalla valmistettuna se sopii täydellisesti illalliseksi leivällä yhdessä possun kera.

torstai 1. joulukuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Punakaali-possuleipä

2 annosta

2 suurta täysjyväsämpylän puolikasta
2 viipaloitua porsaankyljystä
kourallinen salaattia
100 g fermentoitua punakaalia*
100 g lämmintä punakaalia*

1 viipaloitu omena

Kastike

2 rkl majoneesia
4 rkl skyriä

Mausta skyr karkealla diijoninsinapilla,
punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Valmistusohje

  • Voitele 2 suurta täysjyväsämpylän puolikasta kastikkeella, johon tulee 2 rkl majoneesia ja 4 rkl skyriä maustettuna karkealla diijoninsinapilla, punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. 
  • Jaa sämpylänpuolikkaille kourallinen salaattia, 2 viipaloitua paistettua porsaankyljystä, 100 g fermentoitua punakaalia ja 100 g lämmintä punakaalia sekä 1 viipaloitu omena.

Lue, miksi punakaali on hyväksi terveydelle.

Fermentoitu punakaali

  • Suikaloi 1 kg punakaalia. 
  • Sekoita joukkoon 20 g merisuolaa ja anna seistä 15 min. 
  • Painele seos lasiseen, suljettavaan purkkiin niin tiiviisti, että neste nousee pintaan. 
  • Ilmaa purkki päivittäin. 
  • Kaali on valmista 5 päivän kuluttua. 
  • Säilytä kylmässä. 
Lämmin punakaali
  • ½ suikaloitua punakaalia, 1 hienonnettu punasipuli, 100 g mustikoita, 2 luomuappelsiinin kuori ja mehu, 1 vaniljatanko, 2 tl raastettua inkivääriä ja 2 rkl rypsiöljyä. 
  • Kypsennä pannulla 10 min, mausta merisuolalla. 
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 513 kcal
Proteiinia: 30,2 g
Rasvaa: 25,7 g
Hiilihydraattia: 43,8 g
Kuitua: 6,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee