Porsaanlihaleipä ja punakaalia kahdella tavalla

15 minuuttia
513 kcal

Punakaali on terveellinen, kaunis ja maukas kasvis, joka sopii täydellisesti possun kanssa. Tässä ohjeessa punakaalia tarjotaan kahdella tavalla porsaanlihaleivän seurana – fermentoituna ja lämpimänä. Katso ohjeet täältä.

Punakaalia ja possua lautasella

Possuleipä ja punakaalia kahdella tavalla

15 minuuttia
513 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 suurta täysjyväsämpylän puolikasta
  • 2 porsaan ulkofileepihviä
  • kourallinen salaattia
  • 100 g fermentoitua punakaalia*
  • 100 g lämmintä punakaalia*
  • 1 viipaloitu omena

Levitetahna

  • 2 rkl majoneesia
  • 4 rkl maustamatonta skyriä tai rahkaa
  • karkeaa dijoninsinappia
  • punaviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

  • Valmista tahna, johon tulee 2 rkl majoneesia ja 4 rkl maustamatonta skyriä tai rahkaa, johon sekoitat karkeaa diijoninsinappia maun mukaan, punaviinietikkaa, suolaa ja pippuria.
  • Voitele 2 suurta täysjyväsämpylän puolikasta tahnalla.
  • Paista ja viipaloi possun ulkofileepihvit.
  • Viipaloi omena.
  • Levitä sämpylänpuolikkaille kourallinen salaattia ja porsaanfileepihvit viipaileina. Lisää annoksiin 100 g fermentoitua punakaalia¹⁾ ja 100 g lämmintä punakaalia¹⁾ sekä omenaviipaleet.

¹⁾ Punakaalireseptit alla


Fermentoitu punakaali

5 päivää
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kg punakaalia
  • 20 g merisuolaa

Valmistus

  • Suikaloi 1 kg punakaalia.
  • Sekoita joukkoon 20 g merisuolaa ja anna seistä 15 min.
  • Painele seos lasiseen, suljettavaan purkkiin niin tiiviisti, että neste nousee pintaan.
  • Ilmaa purkki päivittäin.
  • Kaali on valmista 5 päivän kuluttua.
  • Säilytä kylmässä.

Lämmin punakaali

25 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ punakaalia
  • 1 punasipuli
  • 100 g mustikoita
  • 2 appelsiinia
  • 1 vaniljatanko
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl rapsiöljyä
  • merisuolaa

Valmistus

  • Suikaloi punakaali ja punasipuli.
  • Raasta appelsiinien kuori ja purista mehu.
  • Halkaise vaniljatanko, ja kaavi siemenet tangosta.
  • Lisää rypsiöljy ja kaikki ainekset pataan.
  • Kuumenna padassa 10 min, mausta merisuolalla.

VINKKI Laita vaniljatanko mukaan pataan makua antamaan, mutta ota se pois ennen tarjoilua.