Punajuuri-fetasalaatti

1 tuntia
403 kcal

Jos etsit todella hyvää salaattiohjetta: Tässä, ole hyvä! Punajuurisalaatti maistuu lihan lisäkkeenä – ja ihan sellaisenaan.

punajuurisalaatti

PUNAJUURISALAATTI Hapanjuuritaikinaan leivottu maalaisleipä ­maistuu taivaalliselta maanläheisen punajuurisalaatin kanssa.

© Betina Hastoft

Punajuuri-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 5 pientä punajuurta
  • 4 pientä keltajuurta
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • ¼ sitruunan kuori ja mehu
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ¼ tl murskattuja fenkolinsiemeniä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 omenaa
  • 1 fenkolia
  • 50 g fetaa
  • ½ kourallista fenkolitilliä (eli haituvaisia vihreitä kärkiä)
  • 2 Viipale leipää

Valmistus

  • Pese juurikkaat ja levitä ne uunivuokaan. Peitä foliolla ja kypsennä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  • Sekoita kastike oliiviöljystä, sitruunamehusta, sitruunankuoresta, hunajasta ja fenkolista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Viipaloi omena.
  • Kuori ja kuutioi lämpimät juurekset. Kaada puolet kastikkeesta juurikaskuutioille ja anna maustua.
  • Silppua fenkoli ja sekoita omenan kanssa lopun kastikkeen joukkoon. Nostele ainekset varovasti sekaisin niin että salaatista ei tule kauttaaltaan punaista.
  • Murusta feta salaatin päälle, koristele fenkolitillillä ja tarjoa hyvän leivän kanssa.

VINKKI Paahda ylimääräiset punajuuret. Niiden pehmeä, hieman karamellisoitunut maku sopii liharuokiin ja salaatteihin.

VINKKI Vuohenjuusto sopii makupariksi juuresten makeudelle.

Kunto Plus 15/2023