Lihapulla-papusalaatti

20 minuuttia
355 kcal

20 minuutissa valmistuva ruokaisa salaattiateria.

Lihapulla-papusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
  • 1 muna
  • ½ tl chilihiutaleita murskattuna
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • Ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 4 rkl keitettyjä valkoisia papuja (tölkistä)
  • 100 g erilaisia salaatinlehtiä, kuten pinaattia, vuonankaalia ja friseeslaattia
  • 100 g suippo- tai kesäkaalia ohuina suikaleina
  • 2 rkl vadelmavinegrettiä*
  • 2 (vihreää) tomaattia
  • 1 nektariini

Vadelmavinegretti

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • dl vadelmaviinietikkaa (tai omena- tai punaviinietikkaa)
  • 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmistus

  • Sekoita jauheliha ja muna keskenään.

  • Mausta taikina chilillä, inkiväärillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

  • Paista taikinasta pieniä lihapyöryköitä oliiviöljyssä paistinpannussa.

  • Huuhdo salaatinlehdet ja linkoa ne kuiviksi.

  • Annostele salaatti, kaalisuikaleet ja pavut tarjolle.

  • Sekoita vinegretti ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  • Sekoita kastike salaatin joukkoon.

  • Leikkaa tomaatit ja nektariinit ohuiksi viipaleiksi.

  • Levitä lihapyörykät sekä tomaatti- ja nektariinilohkot salaatin päälle.