Terveellisiä reseptejä Päivällinen Lihapulla-... Lihapulla-papusalaatti 20 minuuttia 355 kcal 20 minuutissa valmistuva ruokaisa salaattiateria. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 29. syyskuuta 2015 Lihapulla-papusalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 200 g vähärasvaista naudanjauhelihaa 1 muna ½ tl chilihiutaleita murskattuna 2 tl raastettua inkivääriä 1 murskattu valkosipulinkynsi Merisuolaa ja mustapippuria Ekstra neitsytoliiviöljyä 4 rkl keitettyjä valkoisia papuja (tölkistä) 100 g erilaisia salaatinlehtiä, kuten pinaattia, vuonankaalia ja friseeslaattia 100 g suippo- tai kesäkaalia ohuina suikaleina 2 rkl vadelmavinegrettiä* 2 (vihreää) tomaattia 1 nektariini Vadelmavinegretti 1 rkl dijoninsinappia dl vadelmaviinietikkaa (tai omena- tai punaviinietikkaa) 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä Valmistus Sekoita jauheliha ja muna keskenään. Mausta taikina chilillä, inkiväärillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Paista taikinasta pieniä lihapyöryköitä oliiviöljyssä paistinpannussa. Huuhdo salaatinlehdet ja linkoa ne kuiviksi. Annostele salaatti, kaalisuikaleet ja pavut tarjolle. Sekoita vinegretti ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Leikkaa tomaatit ja nektariinit ohuiksi viipaleiksi. Levitä lihapyörykät sekä tomaatti- ja nektariinilohkot salaatin päälle. SalaattiNaudanlihaPavut