Kesäkurpitsapastaa, papuja ja katkarapuja

20 minuuttia
305 kcal

Terveellinen ja herkullinen ateria kesäkurpitsasta, katkaravuista ja pavuista valmistuu 20 minuutissa.

Kesäkurpitsapastaa, papuja ja katkarapuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 4 rkl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja (tai tölkkipapuja)
  • 300 g isoja katkarapuja
  • ½ tl chilihiutaleita murskattuna
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruuna
  • 10 pientä tomaattia

Ohje

  • Leikkaa kesäkurpitsa "tagliatelleiksi" spiraalileikkurilla tai vihannesleikkurilla, kuorimaveitsellä tms.
  • Kiehauta vesi. Lisää ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä.
  • Kuumenna kesäkurpitsaa ja papuja vedessä noin puoli minuuttia ja kumoa ne siivilään valumaan.
  • Sulata ja kuivaa katkaravut.
  • Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä pinnoitetussa paistinpannussa.
  • Lisää katkaravut, chili sekä valkosipuli ja pikapaista ne.
  • Leikkaa sitruunasta koristeeksi pari lohkoa ja purista lopun sitruunan mehu katkarapujen joukkoon.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
  • Annostele ja tarjoa.
  • Sekoita kesäkurpitsa, pavut, katkaravut ja ruokalusikallinen oliiviöljyä keskenään.
  • Annostele tarjolle tomaatti- ja sitruunalohkojen kanssa.