Omenainen kasvis-possupata

30 minuuttia
517 kcal

Kokeile KUNTO PLUSsan herkullista possupataa, johon kasvikset ja omena tuovat ihanaa makua. Tämä on varma hitti!

Possupata, jossa on omenaa, punasipulia, selleriä ja lehtikaalia

INSPIRAATIOTA PÄIVÄLLISPÖYTÄÄN – kokeile tätä herkkureseptiä!

© wichmann+bendtsen

Omenainen kasvis-possupata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 mukulaselleriä
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • 2 porsaanleikettä
  • 1 punasipuli
  • 1 kana- tai kasvislientä
  • pari timjaminoksaa
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 omena
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Puhdista ja kuutioi selleri, ja hiero siihen 1 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja paista kuutioita 20 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
  • Poista porsaanleikkeistä näkyvä rasva ja leikkaa liha suikaleiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Lämmitä 1 rkl öljyä padassa tai suurella pannulla, ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää liha ja ruskista se. Lisää hiukan kasvis- tai kanalientä.
  • Huuhdo ja kuivaa timjami ja lehtikaali. Lisää ne pataan, kaada sekaan loput kasvisliemestä sekä omenaviinietikka ja hyppysellinen suolaa. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Lohko omena, lisää lohkot pataan ja anna poreilla vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.