Italialainen kasvis-minestronekeitto

35 minuuttia
404 kcal

Itsehoitoresepti parhaimmillaan. Mausteinen ja täyteläinen minestrone, jonka lämpöön voi käpertyä.

minestronekeitto

KEITTO Minestrone, lihan kanssa tai ilman, on superterveellistä, koska keittoon tulee paljon erilaisia kasviksia.

© wichmann+bendtsen

Italialainen kasvis-minestronekeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 1 lehtisellerin vartta
  • 1 porkkanaa
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2½ dl kasvislientä
  • ½ tl timjamia
  • 1 laakerinlehteä
  • 50 g täysjyvämakaroneja
  • ½ tlk kidneypapuja
  • ½ tlk valkoisia papuja (cannellini)
  • Suolaa ja pippuria

Annosten päälle:

  • Basilikaa
  • 12 g parmesaanilastuja

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, viipaloi selleri ja paloittele porkkana ja kesäkurpitsa. Kuullota öljyssä kattilassa 5 minuuttia.
  • Lisää muut ainekset paitsi makaronit ja pavut ja anna hautua hiljalleen 10 minuuttia.
  • Lisää makaronit ja pavut ja anna kiehua kunnes makaronit ovat kypsiä.
  • Viimeistele annokset basilikalla ja parmesaanilastuilla.

Kunto Plus 17/2023