Lihapyörykät punajuurten ja pestokaalin kera

40 minuuttia
548 kcal

Uunissa paahdetut punajuuret tuovat aterialle ihanaa makua, ja pestolla maustettu kaali täydentää makukimaran.

Lihapyörykät punajuurten ja pestokaalin kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Lihapyörykät

  • 200 g vähärasvaista paistijauhelihaa
  • 4 tl kaurahiutaleita
  • 2 rkl kevytmaitoa
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 munaa
  • 4 rkl tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria

Punajuuret

  • 500 g punajuuria
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rosmariininoksa
  • 2 tl oliiviöljyä

Pestokaali

  • 400 g valkokaalia
  • 4 tl vihreää basilikapestoa

Valmistus

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Kuori ja kuutioi punajuuret. Sekoita kuutioiden joukkoon valkosipulinkynnet, balsamiviinietikka, rosmariini sekä suolaa ja pippuria. Nosta maustetut punajuurikuutiot leivinpaperin päälle, taita paperi löysäksi paketiksi ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 min.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min punajuurten kanssa samassa uuninlämmössä.

Suikaloi kaali ja keitä suikaleita 2 min. Valuta suikaleet ja sekoita joukkoon pesto.

LUE MYÖS: 7 herkullista pyörykkäreseptiä