Lihapyörykät punajuurten ja pestokaalin kera

Uunissa paahdetut punajuuret tuovat aterialle ihanaa makua, ja pestolla maustettu kaali täydentää makukimaran.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 annos


Lihapyörykät

100 g vähärasvaista naudan
paistijauhelihaa
2 tl kaurahiutaleita
1-2 rkl kevytmaitoa
½ sipulia
1 valkosipulinkynsi
½ munaa
2 rkl tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria

Punajuuret

250 g punajuuria
3 kuorittua valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rosmariininoksa
1 tl oliiviöljyä

Pestokaali

200 g valkokaalia
2 tl vihreää basilikapestoa


Valmistus

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Kuori ja kuutioi punajuuret. Sekoita kuutioiden joukkoon valkosipulinkynnet, balsamiviinietikka, rosmariini sekä suolaa ja pippuria. Nosta maustetut punajuurikuutiot leivinpaperin päälle, taita paperi löysäksi paketiksi ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 min.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min punajuurten kanssa samassa uuninlämmössä.

Suikaloi kaali ja keitä suikaleita 2 min. Valuta suikaleet ja sekoita joukkoon pesto.

LUE MYÖS: 7 herkullista pyörykkäreseptiä

(Vertailussa on 150 g perinteisiä lihapullia, 400 g perunoita ja 3 ruokalusikallista ruskeaa kastiketta)

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee