Liha-kasvispata

30 minuuttia
586 kcal

Etkö keksi, mitä söisit päivälliseksi? Kokeile täyteläistä liha-kasvispataa, niin saat herkkuaterian pöytään puolessa tunnissa.

Liha-kasvispataa lautasella

Liha-kasvispata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 viipaletta pekonia
  • 2 sipulia
  • 300 g naudan ulkofilettä
  • 4 tl neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl paprikaa
  • 200 g keräkaalia
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 200 g ruskeita herkkusieniä
  • 200 g porkkanaa
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • ½ kourallista lehtipersiljaa

Valmistus

  • Suikaloi pekoni ja paista kullanruskeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

  • Hienonna sipuli ja kuullota pekonin rasvassa.

  • Paloittele liha suupaloiksi ja kuivaa palat talouspaperilla ja ruskista oliiviöljyssä. Lisää pekoni ja sipuli.

  • Suikaloi kaali, lisää kaalisuikaleet ja sekoita hyvin. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, 1-2 dl vettä ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

  • Viipaloi ja lisää herkkusienet ja porkkanasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

  • Ripottele päälle persiljasilppua.