Lammasta pinaatissa

30 minuuttia
594 kcal

Lammasta pinaatissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g mureaa, rasvattomaksi puhdistettua lampaanlihaa
  • 1 prk kormakastiketta tai madras curry -tahnaa
  • 400 g isoja pinaatinlehtiä
  • 1 granaattiomena
  • 100 g villiriisisekoitusta

Perusvarastosta

  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä silputtuna
  • 1 tuore tai kuivattu chilipaprika silputtuna
  • (1 tl raastettua inkiväärinjuurta)
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl miedonmakuista öljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Pane riisi kiehumaan.

  • Leikkaa liha suuriksi kuutioiksi, mausta suolalla, pippurilla ja currylla ja ruskista padassa.

  • Lisää pataan sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri sekä 1 dl vettä. Anna kiehua kannen alla 5 - 10 minuuttia.

  • Lisää kormakastike tai currytahna pataan ja tarkista maku, joka saa olla tulinen. Huuhtele pinaatti, lisää se pataan ja jatka kuumentamista kunnes pinaatti pehmenee.

  • Tarjoa lisukkeena riisiä, jonka pinnalle on ripoteltu granaattiomenan siemeniä.