Lampaanfileetä ja parsa-ohrasalaattia

30 minuuttia
594 kcal

Lampaanfileetä ja parsa-ohrasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g puhdistettua lampaan ulkofileetä
  • 150 g ohrasuurimoita
  • 400 g vihreää parsaa
  • 50 g (lampaanmaito)fetaa
  • ½ ruukullista vesikrassia

Perusvarastosta:

  • ½ salottisipulia ohuina renkaina
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • (pieniä mustia oliiveja)

Valmistus

  • Hiero lihaan suolaa, pippuria ja öljyä, ruskista paistinpannussa ja hauduta uunissa 15 minuuttia. Filee saa olla roosanvärinen sisältä.
  • Kypsennä ohrasuurimot.
  • Valmista kastike sekoittamalla öljyyn etikka, sipuli, suolaa ja pippuria. Kääntele sen sekaan valutettu, vielä lämmin ohra.
  • Katkaise parsoista puumainen alaosa pois ja viipaloi parsat. Sekoita parsa ohrasuurimoihin.
  • Ripottele päälle fetaa ja runsaasti krassia.