Lampaanfileetä ja parsa-ohrasalaattia

30 minuuttia
594 kcal

Lampaanfileetä ja parsa-ohrasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g puhdistettua lampaan ulkofileetä
  • 150 g ohrasuurimoita
  • 400 g vihreää parsaa
  • 50 g (lampaanmaito)fetaa
  • ½ ruukullista vesikrassia

Perusvarastosta:

  • ½ salottisipulia ohuina renkaina
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • (pieniä mustia oliiveja)

Valmistus

Hiero lihaan suolaa, pippuria ja öljyä, ruskista paistinpannussa ja hauduta uunissa 15 minuuttia. Filee saa olla roosanvärinen sisältä.

Kypsennä ohrasuurimot.

Valmista kastike sekoittamalla öljyyn etikka, sipuli, suolaa ja pippuria. Kääntele sen sekaan valutettu, vielä lämmin ohra.

Katkaise parsoista puumainen alaosa pois ja viipaloi parsat. Sekoita parsa ohrasuurimoihin.

Ripottele päälle fetaa ja runsaasti krassia.