Hampurilainen kevyesti kreikkalaisittain

Kreikkalaisviritteisessä luksushampurilaisessa on itsetehdyn hampurilaissämpylän välissä karitsanfilettä, oliivitapenadea ja kasviksia kreikkalaisin maustein.

torstai 18. kesäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 kpl

1 hampurilaissämpylä (Sämpyläohje täältä)

2 luumutomaattia
1 keltainen kesäkurpitsa
½ punaista paprikaa
1 rkl tapenadea
150 g karitsan ulkofileetä
2 rkl vesikrassisilppua


  • Viipaloi tomaatit, suikaloi paprika ja ota kesäkurpitsasta ohuita lastuja esim. perunankuorimaveitsellä.
  • Ruskista paprika ja kesäkurpitsa kuumassa pannussa ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise sämpylä, voitele puolikkaat tapenadella ja levitä toisen päälle tomaatti ja paprika.
  • Paista karitsanfileetä noin 4 min kummaltakin puolelta ja viipaloi se.
  • Asettele liha tomaatin ja paprikan päälle ja levitä pinnalle kesäkurpitsa ja krassi. Pane sämpylän kansi päälle.


PS Jos et karta kaloreita, tarjoile lisäksi tsatsiki-kastiketta - bulgarianjogurttia, raastettua kurkkua, valkosipulia, minttua ja mustapippuria.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee