Yksinkertaista ja erilaista juhlapöytään.

Paahdettua kivikauden leipää ja romesco-paprikatahnaa

Säväytä romescoalkupalalla. Romesco on katalonialainen paprika-pähkinätahna.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Kivikauden leipä

6 annosta

100 g saksanpähkinöitä
100 g manteleita
100 g auringonkukansiemeniä
100 g kurpitsansiemeniä
100 g vaaleita seesaminsiemeniä
100 g pellavansiemeniä
5 munaa
½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl merisuolaa


Valmistus

  • Lämmitä uuni 160 asteeseen.
  • Sekoita pähkinät, siemenet, munat, öljy ja suola keskenään. Kaada seos pieneen leipävuokaan.
  • Paista leipää tunti. Anna jäähtyä ritilällä.
  • Säilytä leipä jääkaapissa, koska siinä on paljon rasvaisia siemeniä ja munaa.


Romescokastike

3 punaista paprikaa
1 pieni salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
30 g kuorittuja manteleita
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
Merisuolaa

Koristeeksi:
Vesikrassia


Valmistus

  • Halkaise paprikat ja poista niistä kanta sekä siemenet.
  • Paista paprikanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Pane paprikanpuolikkaat muovipussiin jäähtymään.
  • Poista niistä kuori. Jauha paprikanpuolikkaat, hienonnettu salottisipuli ja valkosipulinkynsi, mantelit sekä oliiviöljy monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  • Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla.
  • Leikkaa kivikauden leivästä pieniä viipaleita ja paahda ne. Annostele leipäviipaleet, romescokastike ja vesikrassi tarjolle.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee