Paahdettua kivikauden leipää ja romesco-paprikatahnaa

70 minuuttia
595 kcal

Säväytä romescoalkupalalla. Romesco on katalonialainen paprika-pähkinätahna.

Yksinkertaista ja erilaista juhlapöytään.

Kivikauden leipä

70 minuuttia
595 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 33 g saksanpähkinöitä
  • 33 g manteleita
  • 33 g auringonkukansiemeniä
  • 33 g kurpitsansiemeniä
  • 33 g vaaleita seesaminsiemeniä
  • 33 g pellavansiemeniä
  • munaa
  • ¼ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ⅓ rkl merisuolaa

Valmistus

  • Lämmitä uuni 160 asteeseen.
  • Sekoita pähkinät, siemenet, munat, öljy ja suola keskenään. Kaada seos pieneen leipävuokaan.
  • Paista leipää tunti. Anna jäähtyä ritilällä.
  • Säilytä leipä jääkaapissa, koska siinä on paljon rasvaisia siemeniä ja munaa.

**LUE MYÖS: Ketoleipä - vähähiilihydraattista siemenleipää ilman jauhoja


Romescokastike

20 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 punaista paprikaa
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 30 g kuorittuja manteleita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • Merisuolaa

Koristeeksi

  • Vesikrassia

Valmistus

  • Halkaise paprikat ja poista niistä kanta sekä siemenet.
  • Paista paprikanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Pane paprikanpuolikkaat muovipussiin jäähtymään.
  • Poista niistä kuori. Jauha paprikanpuolikkaat, hienonnettu salottisipuli ja valkosipulinkynsi, mantelit sekä oliiviöljy monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  • Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla.
  • Leikkaa kivikauden leivästä pieniä viipaleita ja paahda ne. Annostele leipäviipaleet, romescokastike ja vesikrassi tarjolle.