Raikas juhlasalaatti

30 minuuttia
146 kcal

Kylmäsavulohta, fenkolia ja sitrushedelmiä.

Terveellistä, erilaista juhlaruokaa.

Kylmäsavulohisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • greippi
  • ½ fenkolia
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • ⅓ Rasia rucolaa
  • 1 appelsiinia
  • pieni nippu tilliä
  • 100 g kylmäsavulohta

Valmistus

  • Purista greipistä mehu kulhoon.
  • Poista fenkolista kanta ja tarvittaessa pari ulointa kerrosta.
  • Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi (vihannesleikkurilla) ja pane suikaleet greippimehun kanssa kulhoon. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  • Huuhdo ja kuivaa rucola.
  • Leikkaa appelsiineista kuoret pois.
  • Fileoi applelsiininlohkot: Ota appelsiini käteen ja leikkaa lohkot veitsellä irti kalvoista.
  • Hienonna tilli.
  • Annostele fenkoli, rucola, appelsiininlohkot, tilli ja lohi tarjolle.