Katkarapu-granaattiomenacocktail sikurinlehdessä

2000-luvun katkarapucocktail

Päivitetty versio 70- ja 80-lukujen klassikkoalkupalasta moderniin juhlapöytään.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

2000-luvun katkarapucocktail

6 annosta

1 punasikuri (radicchio eli punasalaatti) tai tavallinen salaattisikuri
300 g kuorittuja katkarapuja
1 pieni nippu tilliä
1 granaattiomena


Kastike

200 g pehmeää maitorahkaa
3 rkl majoneesia
½ luomusitruunan mehu
2 rkl tomaattipyreetä
½ tl cayennenpippuria
2 tl worcesterkastiketta
1 tl konjakkia
Tabascoa
Merisuolaa ja mustapippuria


Valmistus

  • Aloita kastikkeesta niin saat sen viileään vetäytymään muiden valmistelujen ajaksi.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mausta kastike maun mukaan tabascolla, suolalla ja pippurilla.
  • Huuhdo salaatit. Kuivaa katkaravut. Hienonna tilli.
  • Naputtele granaattiomenan kuorta napakasti kauhalla.
  • Halkaise granaattiomena ja käännä puolikkaita ulospäin niin, että saat kaavittua siemenet irti. TAI: Leikkaa granaattiomenasta kanta pois ja tee kuoreen neljä matalaa pystyviiltoa. Avaa granaattiomena lohkoiksi. Raaputa siemenet kulhoon ja poista valkoiset kalvot.
  • Levitä sikurinlehdet vadille. Lusikoi päälle katkaravut, granaattiomenan siemenet, tilli ja kastike.



Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee