2000-luvun katkarapucocktail

15 minuuttia
135 kcal

Päivitetty versio 70- ja 80-lukujen klassikkoalkupalasta moderniin juhlapöytään.

Katkarapu-granaattiomenacocktail sikurinlehdessä

2000-luvun katkarapucocktail

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • punasikuri (radicchio eli punasalaatti) tai tavallinen salaattisikuri
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • pieni nippu tilliä
  • granaattiomena

Kastike

  • 66 g pehmeää maitorahkaa
  • 1 rkl majoneesia
  • ¼ luomusitruunan mehu
  • ½ rkl tomaattipyreetä
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • ½ tl worcesterkastiketta
  • ⅓ tl konjakkia
  • Tabascoa
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Aloita kastikkeesta niin saat sen viileään vetäytymään muiden valmistelujen ajaksi.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mausta kastike maun mukaan tabascolla, suolalla ja pippurilla.
  • Huuhdo salaatit. Kuivaa katkaravut. Hienonna tilli.
  • Naputtele granaattiomenan kuorta napakasti kauhalla.
  • Halkaise granaattiomena ja käännä puolikkaita ulospäin niin, että saat kaavittua siemenet irti. TAI: Leikkaa granaattiomenasta kanta pois ja tee kuoreen neljä matalaa pystyviiltoa. Avaa granaattiomena lohkoiksi. Raaputa siemenet kulhoon ja poista valkoiset kalvot.
  • Levitä sikurinlehdet vadille. Lusikoi päälle katkaravut, granaattiomenan siemenet, tilli ja kastike.