Jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsalla jatkettua spagettia

30 minuuttia
574 kcal

Jauhelihakastike, jossa on värikkäitä ja terveellisiä kasviksia, maistuu kesäkurpitsalla jatketun spagetin kanssa. Ruoka on valmista 30 minuutissa. Täydellistä arkiruokaa.

kesäkurpitsalla jatkettua spagettia ja jauhelihakastiketta

JAUHELIHAKASTIKE - parhaimmillaan – täynnä makua ja kuituja.

© Betina Hastoft

Jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsalla jatkettua spagettia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 225 g naudan kevytjauhelihaa
  • 112 g porkkanaa
  • vartta lehtiselleriä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl timjamia
  • 1 dl kasvislientä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 150 g täysjyväspagettia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 15 g parmesaaniraastetta
  • Yrttisilppua

Valmistus

  • Kuullota valkosipulimurska ja sipulisilppu öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista.
  • Lisää porkkanaraaste, viipaloitu selleri, tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta.
  • Lisää kasvisliemi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä pasta miedossa suolavedessä al denteksi, eli jätä siihen vähän puruvaraa. Raasta kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi tai tee siitä spagettia ja lisää pastan keitinveteen viimeisen minuutin ajaksi.
  • Jaa kesäkurpitsalla jatkettu pasta ja jauhelihakastike lautasille. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja yrttejä.

VINKKI Kuullota ensin kaikki kasvikset ja sekoita vasta sitten joukkoon tomaattimurska, jotta pienet syöjät eivät pääse sipulin jäljille.

VINKKI Ruskista liha kunnolla ennen kuin lisäät pannulle muita aineksia niin saat ruokaan lisää makua.

VINKKI Jauhelihakastike vain paranee kun se saa hautua hiljalleen vaikka useita tunteja. Lisää nestettä, jos kastike uhkaa kuivua liikaa.