Itämainen punajuuri-kookoskeitto

1 tuntia
355 kcal

Klassinen borssikeitto sai itämaisen maun. Ja meidän mielestämme se pitää siitä!

punajuurikeitto

PUNAJUURIKEITTO Mainio, slaavilainen punajuurikeitto borštš tai borshtsh on alunperin kotoisin Ukrainasta. Annoimme keitolle uuden, aasialaisen makuvivahteen.

© Betina Hastoft

Itämainen punajuuri-kookoskeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ½ rkl kookosöljyä
  • 1 tl punaista thai-currytahnaa
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 150 g punajuurta
  • ½ Viipale tuoretta inkivääriä
  • ¼ limettiä
  • 1 kaffirlimetin lehteä (tai limetinkuorisuikaleita)
  • 4 dl kasvislientä
  • ½ dl kvinoaa
  • ½ tl kalakastiketta
  • 80 ml kookosmaitoa
  • ½ kourallista kourallinen tuoretta korianteria
  • 2 Viipale täysjyväleipää

Valmistus

  • Kuumenna kookosöljy ja sekoita joukkoon currytahna. Lisää sipulisilppu ja valkosipulimurska.
  • Lisää punajurikuutiot, inkivääri, limettimehu, limetinlehdet ja kasvisliemi ja anna hautua hiljalleen noin 30–40 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.
  • Keitä kvinoa kevyesti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Soseuta keitto ja jätä siihen rakennetta maun mukaan, lisää kvinoa ja kiehauta.
  • Mausta kalakastikkeella ja lisää limettimehua tarpeen mukaan. Jaa keitto lautasille, lorauta päälle kookosmaitoa ja ripottele korianteria. Tarjoa lisäksi leipää.

VINKKI Pienissä punajuurissa maan makua on vähemmän.

VINKKI Punajuurikeitolle kannattaa pukeutua tummiin sävyihin. sort bluse.

Kunto Plus 15/2023