1
kaffirlimetin lehteä (tai limetinkuorisuikaleita)
4
dl
kasvislientä
½
dl
kvinoaa
½
tl
kalakastiketta
80
ml
kookosmaitoa
½
kourallista
kourallinen tuoretta korianteria
2
Viipale
täysjyväleipää
Valmistus
Kuumenna kookosöljy ja sekoita joukkoon currytahna. Lisää sipulisilppu ja valkosipulimurska.
Lisää punajurikuutiot, inkivääri, limettimehu, limetinlehdet ja kasvisliemi ja anna hautua hiljalleen noin 30–40 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.
Keitä kvinoa kevyesti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Soseuta keitto ja jätä siihen rakennetta maun mukaan, lisää kvinoa ja kiehauta.
Mausta kalakastikkeella ja lisää limettimehua tarpeen mukaan. Jaa keitto lautasille, lorauta päälle kookosmaitoa ja ripottele korianteria. Tarjoa lisäksi leipää.
VINKKI Pienissä punajuurissa maan makua on vähemmän.
VINKKI Punajuurikeitolle kannattaa pukeutua tummiin sävyihin. sort bluse.