Intialainen bataatti-linssidal

30 minuuttia
600 kcal

Kiireen keskellä ei ole aikaa eikä kärsivällisyyttä panostaa varsinaiseen slow foodiin. Tämä linssi-bataattidal on helppo ja herkullinen, eikä kaloreitakaan ole riesaksi asti. Muun hyvän lisäksi mausta ja tervellisyydestä ei ole tingitty. Hyvää ruokahalua!

Intialainen bataatti-linssidal

RUNSASPROTEIINISET LINSSIT – ovat kasvissyöjän unelmaruokaa.

© Skovdal Nordic

Intialainen bataatti-linssidal

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 75 g punaisia linssejä
  • 4 dl kanalientä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g lehtipinaattia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 150 g kreikkalaista jogurttia, 2 % rasvaa
  • 1 kourallista minttua
  • 1 naanleipää

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi bataatti.
  • Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Raasta inkivääri.
  • Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, kurkuma ja juustokumina oliiviöljyssä.
  • Lisää bataattikuutiot ja paista 3–4 minuuttia.
  • Lisää linssit ja kanaliemi ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Lisää kirsikkatomaatit ja jatka vielä 5 minuuttia.
  • Lisää pinaatti joukkoon viimeiseksi minuutiksi, mausta curry suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita jogurtti ja hienonnettu minttu, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa dalin kanssa jogurttikastiketta ja lämmintä naanleipää.

VINKKI! Myskikurpitsa ja kukkakaali sopivat bataatin tilalle.


Newsletter background