Hernepihviburgeri ja bataattiranskalaiset

30 minuuttia
354 kcal

Kokeile ihanaa kasvisburgeria! Tämä hampurilainen ei sisällä leipää eikä lihaa – vain kasviksia. Ateria sisältää vain vähän energiaa mutta runsaasti kuitua, antioksidantteja ja vitamiineja, joten nyt kannattaa sekasyöjänkin pitää lihaton päivä, josta kiittävät niin ilmasto kuin oma terveyskin.

Hernepihvihampurilainen punajuurenitujen, tummien marjojen ja bataattiranskalaisten kera

HERKULLISTA KASVISRUOKAA – hernepihvihampurilainen on täytetty punajuureniduilla ja tummilla marjoilla. Lisukkeeksi bataattiranskalaisia.

© wichmann+bendtsen

Hernepihviburgeri punajuurenitujen, karhunvatukoiden ja bataattiranskalaisten kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 8 pihviä

Pihvit

  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1 dl vahapapuja kypsennettynä
  • ½ kourallinen persiljasilppua
  • ¼ pientä sipulia silputtuna
  • ½ iso valkosipuli murskattuna
  • 2½ rkl täysjyväriisijauhoa
  • 1 munaa
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ rkl kurpitsansiemeniä
  • ½ kourallinen tuoretta pinaattia
  • ½ tl suolaa

Täytteet ja lisukkeet

  • 200 g bataattia
  • ½ tl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kourallista (punajuuren) ituja
  • 1 kourallista salaattia (esim. mangoldia)
  • 6 tummia marjoja
  • 1 rkl majoneesia

Valmistus

  • Leikkaa bataatit ranskalaisten perunoiden tapaan, lisää öljy ja suola ja paista noin 30 minuuttia 175-asteisessa kiertoilmauunissa.
  • Sekoita pihviainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
  • Muotoile 8 pihviä ja paista 15–18 minuuttia 175-asteisessa kiertoilmauunissa.
  • Voitele pihvi majoneesilla, levitä täytettä ja pane päälle toinen pihvi. Nauti bataattiranskiksien kera.

VINKKI! Pihvit voi pakastaa – tee siis kerralla isompi satsi, niin sinulla on aina pakastimessa burgeritarpeet!