Hernepihviburgeri ja bataattiranskalaiset

30 minuuttia
354 kcal

Kokeile ihanaa kasvisburgeria ja lisukkeena herkulliset bataattiranskalaiset! Tämä hampurilainen ei sisällä leipää eikä lihaa – vain kasviksia. Vain vähän energiaa mutta runsaasti kuitua, antioksidantteja ja vitamiineja.

Hernepihvihampurilainen punajuurenituja, tummia marjoja ja bataattiranskalaiset

HERKULLISTA KASVISRUOKAA – hernepihvihampurilainen on täytetty punajuureniduilla ja tummilla marjoilla. Lisukkeena bataattiranskalaiset.

© wichmann+bendtsen

Hernepihvit, punajuurenituja, tummia marjoja ja bataattiranskalaiset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 8 pihviä

Hernepihvit sämpylöiksi

  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1 dl vahapapuja kypsennettynä
  • ½ kourallista persiljasilppua
  • ¼ pientä sipulia silputtuna
  • ½ iso valkosipuli murskattuna
  • 2½ rkl täysjyväriisijauhoa
  • 1 munaa
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ rkl kurpitsansiemeniä
  • ½ kourallista tuoretta pinaattia
  • ½ tl suolaa

Täytteet ja lisukkeet

  • 200 g bataattia
  • ½ tl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kourallista (punajuuren) ituja
  • 1 kourallista salaattia (esim. mangoldia)
  • 6 tummaa marjaa
  • 1 rkl majoneesia

Valmistus

  • Leikkaa bataatit ranskalaisten perunoiden tapaan, lisää öljy ja suola ja paista noin 30 minuuttia 175-asteisessa kiertoilmauunissa.
  • Sekoita hernepihviainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
  • Muotoile 8 pihviä ja paista 15–18 minuuttia 175-asteisessa kiertoilmauunissa.
  • Voitele pihvi majoneesilla, levitä täytettä ja pane päälle toinen pihvi. Nauti bataattiranskalaisten kera.

VINKKI! Hernepihvit sopivat pakastettavaksi – tee siis kerralla isompi satsi, niin sinulla on aina pakastimessa burgeritarpeet!