Helppo ja herkullinen lehtikaalimuhennos

20 minuuttia

Terveellinen, helppo ja maukas lehtikaalimuhennos maistuu myös joulupöydässä – ja valmistuu alle aikayksikön.

Lehtikaalimuhennos ei ole ehkä tyypillisin jouluruoka, mutta se sopii mainiosti lisukkeeksi myös joulupöytään. Tällä reseptillä valmistat muhennoksen neljälle herkuttelijalle, eikä kokkailuun tarvitse tuhrata 20 minuuttia kauempaa.

Lehtikaalimuhennos

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g voita
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 500 g hienonnettua lehtikaalia (tuoretta tai pakasteesta)
  • 1 dl kermaa tai kasvipohjaista ruokakermaa
  • Suolaa

Ohje

  • Sulata voi kasarissa.
  • Lisää fariinisokeri.
  • Sekoita joukkoon lehtikaali.
  • Kun lehtikaali alkaa pehmentyä, pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon kerma.
  • Mausta suolalla.
  • Tarjoile lämpimänä.

Lehtikaalimuhennos on helppo tehdä ja sopii kiireisellekin jouluruokien valmistajalle. Katso myös superhelppo lämpimän punakaalisalaatin resepti!

Hyviä herkkuhetkiä!

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.