Falafel-uunikasvis-tahinisalaatti

35 minuuttia
646 kcal

Tee samalla isompi annos falafeleja. Pakasta pyörykät kypsentämättä, sulata jääkaapissa ja kypsennä, tai lämmitä kypsät, sulatetut falafelit uunissa.

falafelsalaatti

SALAATTI – jossa on falafeleja. Eikä yhtään lihaa, mutta massoittain proteiinia ja kuitua.

© wichmann+bendtsen

Falafel-uunikasvis-tahinisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Falafelit:

  • 100 g kuivattuja kikherneitä
  • 1 kourallista kourallinen lehtipersiljaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 1 pieni sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi

Salaatti:

  • 200 g munakoisoa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Seesaminsiemeniä
  • 200 g (punaista) suippokaalia
  • 50 g rukolaa

Tahinikastike:

  • 2 rkl tahinitahnaa (30 g)
  • 5 rkl vettä
  • ½ sitruunan mehu
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Liota kikherneitä runsaassa kylmässä vedessä vähintään 12 tuntia (tai oikaise tölkkikikherneillä).
  • Valuta kikherneet ja jauha falafelainekset tasaiseksi massaksi.
  • Tee massasta 8 pyörykkää.
  • Kypsennä pyöryköitä 200 asteessa 25 minuuttia.
  • Kuutioi munakoiso ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita joukkoon öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda yhdessä falafelien kanssa viimeiset 20 minuuttia.
  • Paahda seesaminsiemenet pannulla.
  • Vispaa kastikeainekset yhteen.
  • Silppua suippokaali ja jaa rukolan kanssa lautasille.
  • Lisää kasvikset ja falafelit. Ripota päälle seesaminsiemenet ja osa kastikkeesta. Tarjoa loppu kastike erikseen.

VINKKI Falafelit voi myös paistaa pannulla öljyssä. Niistä tulee kauniin kullanruskeita ja rapeita, mutta samalla kalorimäärä kasvaa.