Broileripyörykät ja porkkana-kvinoasalaattia

30 minuuttia
589 kcal

Maukkaiden broileripyöryköiden lisukkeeksi sopii mainiosti terveellinen porkkana-kvinoasalaatti – herkullinen ja täyttävä päivällisateria on hetkessä valmis.

Broileripyörykät ja porkkana-kvinoasalaattia

HELPPO JA HERKULLINEN PÄIVÄLLISATERIA – arkiruokaa parhaimmillaan!

© wichmann+bendtsen

Broileripyörykät ja porkkana-kvinoasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Porkkana-kvinoasalaatti

  • 1 dl punaista kvinoaa
  • 12 naposteluporkkanaa
  • oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl vaaleaa hunajaa
  • merisuolaa
  • persiljaa tai rakuunaa

Broileripyörykät

  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl persiljaa
  • 200 g broilerijauhelihaa
  • 1 muna
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ sitruunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Kastike

  • 2 dl rahkaa tai jogurttia
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori porkkanat ja pyöräytä ne oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja hunajassa. Ripota päälle suolaa.
  • Kypsennä porkkanoita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  • Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset, pyöräytä taikinaksi ja muotoile pyöryköiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla, paista pyöryköihin hyvä väri ja kypsennä niitä vielä uunissa 10 minuuttia.
  • Sekoita kastike.
  • Jaa kvinoa ja porkkanat lautasille, lorauta päälle kastiketta, persiljaa ja rakuunaa ja tarjoa broileripyöryköiden kanssa.

VINKKI! Tomaattilohkot, sipulirenkaat ja avokado maistuvat myös kvinoan joukossa.