1
ruukku basilikaa – säästä muutama lehti koristeluun
raastettua parmesaania
½
dl
ekstra neitsytoliiviöljyä
½
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
½
sitruuna
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
2
täysjyväsämpylää tai 4 leipäviipaletta
1
avokadoa
Valmistus
Keitä broilerifileitä kevyesti suolatussa vedessä 15 minuuttia tai paista kypsiksi pannulla. Anna jäähtyä.
Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla pannulla ja raasta parmesaani. Raastetta tarvitaan noin 0,5 dl.
Sekoita basilika, pinjansiemenet, parmesaani, oliiviöljy ja rypsiöljy. Mausta pesto sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Leikkaa sämpylät auki, sulje ja paahda hetki voileipägrillissä. Voitele neljä sämpylänpuolikasta tai leipäviipaletta yhteensä 4 ruokalusikallisella pestoa.
Leikkaa avokado ja broileri ohuiksi siivuiksi ja täytä sämpylät tai laita leipäviipaleiden väliin.