Avokadolla, broilerilla ja pestolla täytetyt leivät

30 minuuttia
468 kcal

Mahtavat avokadoleivät uhkuvat terveellisyyttä, maistuvat taivaallisille ja valmistuvat nopeasti.

Avokadolla, broilerilla ja pestolla täytetyt leivät

Avokadolla, broilerilla ja pestolla täytetyt leivät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 broilerin rintafileet 
  • 50 g pinjansiemeniä 
  • 1 ruukku basilikaa – säästä muutama lehti koristeluun
  • raastettua parmesaania
  • ½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä 
  • ½ sitruuna
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 täysjyväsämpylää tai 4 leipäviipaletta
  • 1 avokadoa

Valmistus

  • Keitä broilerifileitä kevyesti suolatussa vedessä 15 minuuttia tai paista kypsiksi pannulla. Anna jäähtyä.
  • Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla pannulla ja raasta parmesaani. Raastetta tarvitaan noin 0,5 dl.
  • Sekoita basilika, pinjansiemenet, parmesaani, oliiviöljy ja rypsiöljy. Mausta pesto sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa sämpylät auki, sulje ja paahda hetki voileipägrillissä. Voitele neljä sämpylänpuolikasta tai leipäviipaletta yhteensä 4 ruokalusikallisella pestoa.
  • Leikkaa avokado ja broileri ohuiksi siivuiksi ja täytä sämpylät tai laita leipäviipaleiden väliin.