Broileri-kampasimpukkakeitto

5 tuntia

Resepti Christian Bitzin ja Arne Astrupin kirjasta "Verdens bedste kur" (Maailman paras laihdutuskuuri).

Christian Bitzin ja Arne Astrupin painonhallintaoppaasta.

Broileri-kampasimpukkakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kokonainen broileri
  • 1 paloiteltua porkkanaa
  • ½ nippu persiljaa
  • ½ nippu korianteria
  • 1 kevätsipulia
  • ½ norilevy tai tuoreita yrttejä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 kampasimpukkaa tai 12 katkarapua
  • ½ pieni pala kuorittua inkivääriä
  • hienonnettuna
  • ¼ chiliä hienonnettuna

Valmistus

  • Puhdista kasvikset. Paahda porkkanat ja yrtit suuressa kattilassa, lisää valkoviini sekä vettä niin, että kattila tulee melkein täyteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pinnalta pois.
  • Lisää broileri. Kiehauta ja kuori vaahto uudelleen pois. Keitä miedolla lämmöllä 3–4 tuntia.
  • Siivilöi keitto ja keitä lientä kokoon noin puoleen.
  • Pane annoskulhoihin tarjolle noin 100 g suikaloitua broileria, hienonnettua inkivääriä, kaksi viipaletta raakaa, ehdottoman tuoretta kampasimpukkaa, vähän kevätsipulia, vähän tuoretta korianteria sekä hieman chiliä ja levää. Kaada kuuma liemi päälle ja tarjoa heti.