Täysjyväjauhoilla leivitetty kalafilee ja punajuurisalaatti

25 minuuttia

Vinkki: Voit tarjota kalan lisäkkeenä punajuurisalaatin sijaan uunissa paistettuja juureksia.

Täysjyväjauhoilla leivitetty kalafilee ja punajuurisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 punakampelafileetä
  • 1 dl graham- tai ruisjauhoja
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Punajuurisalaatti

  • 200 g kuorittuja punajuuria ohuina
  • viipaleina
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl piparjuuriraastetta
  • ¼ dl saksanpähkinäöljyä
  • 1 rkl akaasiahunajaa

Skyrkastike

  • 1 dl skyriä ja ripaus suolaa
  • 1 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ¼ dl hienonnettua persiljaa

Valmistus

  • Leivitä kalafileet jauhoissa, joihin on sekoitettu hienonnettua persiljaa. Levitä fileet leivinpaperin päälle pellille. Mausta suolalla ja valuta päälle vähän oliiviöljyä.
  • Paista fileitä 160-asteisessa kiertoilmauunissa noin 20 min, kunnes ruodot irtoavat hyvin.
  • Sekoita skyrkastikkeen aineet keskenään.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Leikkaa punajuuret ohuenohuiksi viipaleiksi. Kaada kastike päälle ja tarjoa heti.

Vinkki: Voit tarjota kalan lisäkkeenä punajuurisalaatin sijaan uunissa paistettuja juureksia.