Täysjyväjauhoilla leivitetty kalafilee ja punajuurisalaatti

25 minuuttia

Resepti Christian Bitzin ja Arne Astrupin kirjasta "Verdens bedste kur" (Maailman paras laihdutuskuuri).

Christian Bitzin ja Arne Astrupin painonhallintaoppaasta.

Täysjyväjauhoilla leivitetty kalafilee ja punajuurisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 punakampelafileetä
  • 1 dl graham- tai ruisjauhoja
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Punajuurisalaatti

  • 200 g kuorittuja punajuuria ohuina
  • viipaleina
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl piparjuuriraastetta
  • ¼ dl saksanpähkinäöljyä
  • 1 rkl akaasiahunajaa

Skyrkastike

  • 1 dl skyriä ja ripaus suolaa
  • 1 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ¼ dl hienonnettua persiljaa

Valmistus

  • Leivitä kalafileet jauhoissa, joihin on sekoitettu hienonnettua persiljaa. Levitä fileet leivinpaperin päälle pellille. Mausta suolalla ja valuta päälle vähän oliiviöljyä.
  • Paista fileitä 160-asteisessa kiertoilmauunissa noin 20 min, kunnes ruodot irtoavat hyvin.
  • Sekoita skyrkastikkeen aineet keskenään.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Leikkaa punajuuret ohuenohuiksi viipaleiksi. Kaada kastike päälle ja tarjoa heti.

Vinkki: Voit tarjota kalan lisäkkeenä punajuurisalaatin sijaan uunissa paistettuja juureksia.