Terveelliset lounaseväät

Olen kyllästynyt syömään lounaaksi aina samoja eväitä ja siksi päädyn usein ostamaan eineksiä. Mikä olisi helppoa, terveellistä ja täyttävää itse tehtyä evästä lounaaksi?

Terveelliset lounaseväät

Näin teet terveelliset lounaseväät

Terveellisten ja hyvänmakuisten eväiden tekeminen ei välttämättä ole hankalaa eikä aiheuta lisää kiirettä aamuihin.

Pitkälle pääsee jo, kun laittaa tavallista isomman annoksen salaattia illalliselle, ehkä jopa useammaksi päiväksi, niin sinun tarvitsee vain napata eväsrasia mukaan jääkaapista aamulla.

Hyvät eväät sisältävät kuitupitoisia kasviksia, mielellään jotain kaalia, proteiinipitoista täytettä kuten kalaa tai kanaa, terveellistä rasvanlähdettä kuten avokadoa ja mahdollisesti hieman täysjyväleipää.

Saat sopivasti täytettä vatsallesi ja nautintoja makuaistillesi, niin et lankea sokeri- ja rasva-ansoihin.

Kaipaatko vinkkejä kotikokkailuun? KUNTO PLUSsan resepteillä valmistat herkullista, terveellistä ja helppoa ruokaa arjen aterioille.

Lue myös: Parhaat terveelliset suolaiset piirakat – ohjeet täältä

Ehdotuksia lounaseväiksi

  • Ruokaisa salaatti
    Raikas kaalisalaatti parilla kovaksi keitetyllä kananmunalla, grillatulla kananrinnalla tai savulohiviipaleilla. Kaalisalaatti voi olla esimerkiksi punakaalia appelsiinin ja mantelin kera, tai coleslaw'ta, jossa on kaalia, porkkanoita, rahkaa, majoneesia ja sinappia.
  • Täytetty leipä
    Terveellinen ja maukas kerrosleipä: Voitele pari ruisleipäviipaletta majoneesilla ja lisää viipaleiden väliin avokadoa, lohta ja rucolaa.

    LUE MYOS: Herkulliset ja terveelliset eväsvinkit