Lohitartar kahden sipulin ja inkiväärikastikkeen kera

20 minuuttia
336 kcal

Raikas ja ruodoton kala-ateria lounaalle tai juhlavaksi alkuruoaksi.

Lohitartar kahden sipulin ja inkiväärikastikkeen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g lohta (ilman ruotoja)
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä
  • 3 limettiä
  • ¼ kurkkua
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 kevätsipulia
  • pieni nippu tilliä
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl raastettua inkiväärinjuurta

Lisäksi

  • 2 paahdettua viipaletta ruisleipää

Valmistus

  • Silppua lohi pieniksi kuutioiksi kulhoon.
  • Lisää yhden limetin mehu ja ripaus suolaa.
  • Halkaise kurkku pitkittäin, raaputa siemenet pois. Silppua kurkku, tilli ja sipulit.
  • Kääntele silppu lohen joukkoon ja mausta mustapippurilla ja limetillä.
  • Sekoita kermaviilin joukkoon yhden limetin mehu ja raastettua inkivääriä, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Asettele tartar tarjolle inkiväärikastikkeen, limettilohkojen ja leipäkolmioiden kera.